Een helpende hand: zo krijg je sterke en lange nagels

Beauty

Een helpende hand: zo krijg je sterke en lange nagels

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

29 maart 2023 om 13:00

Gepubliceerd op

29 maart 2023 om 13:00

Je bijt er niet op en klokt liters melk achterover, maar sterke nagels? Ho maar. Wie weet lukt het met deze tips.

Hadden we dé tip voor sterke en lange nagels, dan hadden we die graag met je gedeeld – zo zijn we dan ook wel weer. Maar hoe hard je nagels groeien en hoe sterk ze zijn, heeft met verschillende factoren te maken, zoals leeftijd, leefstijl, genen. Kwestie van proberen wat voor jou werkt, dus. Lees ook: Snelle jelle: met deze trucs droogt je nagellak sneller dan ooit Vermijd stress Die eeuwige stress, hè? Helemaal nergens goed voor. Ook je nagels gaan er niet echt lekker op. Je neemt minder voedingsstoffen op en je lichaam heeft andere prioriteiten dan je nagels. Bovendien grijp je in stressvolle tijden eerder naar de alcohol, koffie en sigaretten: ook niet echt bevorderlijk.

Draag handschoenen als je gaat schoonmaken Al die chemische meuk waarmee je nagels te maken krijgen tijdens het schoonmaken… Je begrijpt dat die je nagels weinig goeds doen. Even handschoenen aan dus.

Weg met die nagelknipper Vijlen, knippen, vijlen, knippen: wat is nou beter? Kunnen we kort over zijn: vijlen. Het liefst één keer in de week en met een beetje beleid graag. Begin buiten en vijl naar het midden. Vijl ze trouwens squoval: vierkant met afgeronde hoekjes. Dan lijken ze het langst.

Verzorg je handen goed Wat je aandacht geeft, groeit. Dus eh, ja, dat dus. Verzorg je nagelriemen goed: week ze af en toe vijf minuten in warm water, duw de nagelriemen terug en hou ze gehydrateerd. Masseer ze elke avond voor het slapengaan een seconde of vijftien om de bloedcirculatie te stimuleren. En smeer gelijk effe wat vaseline op je nagels – houden ze van. Lees ook: Last van haaruitval? Zo krijg je weer een volle bos

Let op je voeding Je begrijpt: werk je elke dag een patatje met weg, dan kun je er donder op zeggen dat dat een slechte invloed heeft op je nagels. Andersom geldt uiteraard hetzelfde: gezond eten draagt bij aan sterkere nagels. Ze gaan vooral goed op vezels, proteïnen, groene groenten en goede vetten, zoals avocado. Zet daarnaast biotine (eieren, pinda's, amandelen), zink (schaaldieren) en ijzer (rood vlees, pompoenpitten, spinazie, quinoa) op het menu. Drink daar ook voldoende water bij, zo'n twee liter per dag.

Nagellak Tot slot: bedek je nagels – tot ze naar wens zijn tenminste – met een laagje nagellak. Dat verbergt het witte randje bovenaan je nagel, dat je nagel optisch breekt. Zo lijken ze langer en smaller. O, en gebruik een lichte kleur. Met een donkere kleur lijken ze korter.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Wil je ook lezen