Blauwgrijs is dé haarkleur van 2023 (en da's mooier dan je denkt)

Beauty

Blauwgrijs is dé haarkleur van 2023 (en da's mooier dan je denkt)

Ismay Gijsen
Door

Ismay Gijsen

Gepubliceerd op

26 mei 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Brunopress

Gepubliceerd op

26 mei 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Brunopress

Mooi blauw is niet lelijk. Als we de trends moeten geloven, verven we dit jaar ons haar massaal blauw. Het liefst in combinatie met een paar grijze - geverfde of natuurlijke - lokken.

Hup, boek die kappersafspraak maar.

Trendsetter Mirren Niemand minder dan Dame Helen Mirren heeft deze haartrend de lente in geslingerd. De actrice verruilde tijdens het filmfestival in Cannes haar kenmerkende platinablonde lokken voor zeemeerminblauw haar en sindsdien zijn we gek op deze look. Helemaal mermaidcore proof Helen! Vooral in combinatie met Helens natuurlijke haarkleur komt deze kleur prachtig uit de, há, verf.

Lees ook: Diep in de zee: mermaidcore is dé trend deze zomer (en dit houdt het in)

Donker haar Grijs of platinablond haar is het perfecte canvas voor koele tinten als blauw, lavendel en perzikroze. Als je donker haar hebt, wordt verven in deze kleur helaas lastiger. Dan moet je eerst je haar oplichten voordat je blauwe haarverf kunt toepassen. Niet overtuigd of vind je een blauw koppie nog net iets te spannend? Subtiele, ijzige tinten á la Lady Gaga zijn ook een optie.

Tip van Flip: met een beetje glansspray of olie in je haar kun je zo door voor een blauwharige Ariël.

delen
Ismay Gijsen

Ismay (1996) is verslaafd aan organize video's op TikTok, maar kan zelf niks opgeruimd houden. Haar zuurverdiende centen geeft ze het liefst uit in een restaurant of aan een item dat op haar veel te lange wishlist met skincare prijkt.

Meer van deze auteur

Meer lezen