Beautylovers opgelet: dit schoonheidssupplement wil je als een malle vermijden

Beauty

Beautylovers opgelet: dit schoonheidssupplement wil je als een malle vermijden

Nienke van Zutphen
Door

Nienke van Zutphen

Gepubliceerd op

17 januari 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

17 januari 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Littekens verdwijnen als sneeuw voor de zon, je huid wordt zo glad als een babybilletje en je hebt altijd een natuurlijke glow. Het klinkt te mooi om waar te zijn. En dat is het ook. De colloidal silver gel belooft al deze dingen voor je huid en gaat daarmee viraal op Tiktok. Wat niet veel mensen weten, is dat het zogenoemde wondermiddel eerder kwaad dan goed doet.

Colloïdaal zilver is een vloeibare substantie - ook wel vergeleken met water - die elektrisch geladen deeltjes zilver bevat. De deeltjes zijn zo klein dat je ze niet met het blote oog kunt zien.

Zilver goedje Deze colloïdale zilveren gel is zo populair omdat de zilveren deeltjes goud werk zouden leveren. Ze schakelen bacteriën uit en dragen bij aan het natuurlijke herstelproces van de huid. Hierdoor verdwijnen vanzelf al de oneffenheden op je gezicht. Tenminste. Experts waarschuwen dat je een blauwe huid kan krijgen van het gebruik van het middel. En dat is verre van het ergste dat er kan gebeuren.

Deze man kreeg een blauwe huid door het gebruik van het supplement:

Ernstige gevolgen Hoewel verder onderzoek nog nodig is, raden doktoren het gebruik van colloïdaal zilver sterk af. ‘Het smeren, maar vooral het innemen in de vorm van supplementen kan zorgen voor erge bijwerkingen als een hartinfarct, psychose, neuropathie en in het ergste geval de dood’, aldus dokter Maryann Amirshahi. Dan lijkt een blauwe huid opeens niet zo erg meer. Geloof niet alles wat je ziet en kijk dus uit voor dit soort filmpjes:

Kom jij dus zo’n Tiktok tegen waarin iemand zweert bij deze gel of supplementen? Weet dan wel beter. Want volgens de artsen wegen de nadelen van colloïdale zilver zwaarder dan de voordelen en kun je daarom beter kiezen voor een andere gel die ook gewoon je huidproblemen aanpakt.

delen
Nienke van Zutphen

Nienke van Zutphen is geboren in 2002 (dat jaar dat de gulden de euro werd) en is tekststagiair bij &C. Ze herkent elk liedje van The Weeknd binnen 5 seconden, slaapt het liefst met haar knuffels en als ze chagrijnig is, heeft ze waarschijnlijk honger.

Meer lezen

Meer van deze auteur