Krijg je een herfstkindje? Deze namen passen daar perfect bij

Oh Baby!

Krijg je een herfstkindje? Deze namen passen daar perfect bij

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

20 maart 2023 om 14:00

Gepubliceerd op

20 maart 2023 om 14:00

Komt jouw gup ter wereld tussen 23 september en 21 december? Gefeliciteerd, je hebt een herfstkind. En da's leuk, zelfs als je een schurfthekel hebt aan de beginnende kou, want man, wat levert dit seizoen een hoop babynameninspiratie op.

Storm Een inkoppertje om mee te beginnen. De naam Storm kwam in de jaren negentig op, had even een dipje rond 2010 en werd vorig jaar zo'n dertig keer gegeven als voornaam. Lees ook: Not done: deze 10 namen mag je in Nederland niet aan je kind geven

Vester Vesper ken je wellicht, Silvester ook, Vester hoor je minder vaak. Silvester betekent bos, landelijk in het Latijn. Vester bij dezen ook.

Lauren Frans, Latijn, Italiaans: deze naam valt niet echt in een hokje te plaatsen. De naam Lauren wordt vaak in verband gebracht met laurier. Stoofpotjes kunnen niet zonder en de herfst kan niet zonder stoofpotjes. Dus ja.

Aki Hoe leuk is deze naam? Aki is van oorsprong Japans en betekent herfst. De naam wordt amper gegeven in Nederland, dus je bent nog vrij uniek ook.

Wolf Heeft geen uitleg nodig, toch?

Beer Heeft ook geen uitleg nodig, toch?

Raven Tikkie duister, want hij betekent naast raaf ook zwart. Maar móói. Werd de afgelopen jaren zo'n tien keer gegeven aan zowel meisjes als jongens, maar we denken zomaar dat Raven van Dorst voor een piek gaat zorgen.

Foster Hussel forest (bos) door elkaar en je hebt Foster. Overgevlogen uit Amerika, waar de naam aan zowel meisjes als jongens wordt gegeven. Wij zijn fan.

Amber Amber is een oranje-gele kleur. Je hoeft maar naar buiten te kijken om te weten waarom deze naam zo goed bij herfstkindjes past. Lees ook: Shit, iemands naam vergeten? Met deze 6 trucs kom jij er vliegensvlug weer achter

Espen Komt uit Scandinavië en betekent 'zo sterk als een beer'. Wordt een judoka, honderd procent.

Ebbe Komt uit Duitsland en betekent 'zo sterk als een everzwijn'. Wordt een boswachter, honderd procent.

Rain Laten we dan ook maar met een inkoppertje eindigen. De naam Yara betekent trouwens ook regen, maar dan in het Hebreeuws.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen