Shit, iemands naam vergeten? Met deze 6 trucs kom jij er vliegensvlug weer achter

Body & Mind

Shit, iemands naam vergeten? Met deze 6 trucs kom jij er vliegensvlug weer achter

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

12 maart 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

tekst Florence David Richard, beeld Pexels

Gepubliceerd op

12 maart 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

tekst Florence David Richard, beeld Pexels

Het is zo ongemakkelijk wanneer het je overkomt: iemands naam vergeten. Vooral ook omdat de helft van het gesprek aan je voorbij schiet omdat je hersenen overuren draaien, op zoek naar enig teken van herkenning. Geen zorgen, wij verzamelden voor jou zes manieren om iemands naam te achterhalen voor wanneer jouw goudvis-geheugen je in de steek laat. 

1. Iemand anders de kutklus laten doen Grote kans dat deze truc werkt als je samen op een evenement bent: 'Zeg, heb jij Piet al ontmoet?' Je stelt Piet voor aan jouw mysteriepersoon en hoopt dat diegene een hand schudt met z'n naam. Wel teleurstellend als ze antwoorden met: 'Ja hoor, wij zijn al bekend!' Misschien maar voorstellen aan Henk dan. Of laat mysteriepersoon lekker achter bij Piet, dan is het ook niet meer jouw probleem. 

2. Zeg, wat is je gebruikersnaam op Instagram? Het is een gouwe ouwe, maar nog steeds reteproductief: de persoon in kwestie vragen naar hun Instagram-naam. Of het nou is om diegene te taggen in een kiekje dat jullie net samen hebben geschoten (oh ja, voor deze hack moet je wel een selfie maken) of om een foto te liken van diegene, de kans is groot dat hun gebruikersnaam hun voornaam verraadt. Tenzij je te maken hebt met @Ilovemydog123_ dan. Misschien in dat geval Facebook proberen. 

Lees ook: Daar gaat onze favoriete app: Amerikaanse wet in de maak die TikTok kan verbannen

3. Paspoortje spieken Deze manier kan haast niet mislukken, want wie staat er nou goed op zijn pasfoto? We lopen je er even met een stappenplan doorheen. Stap 1: Vertel heel komisch dat je je had verslapen voor je pasfoto en je er nu niet zo best op staat (een keiharde leugen ja, maar wil je nou achter die naam komen ja of nee?) Stap 2: Vis je rijbewijs of identiteitskaart uit je portemonnee en lach samen je foto uit. Stap 3: Duimen dat mysteriepersoon hetzelfde doet. Stap 4: Werp een sneak peek op de naam. Als mysteriepersoon stap 3 overslaat, moet je je afvragen of je überhaupt wel bekend wil worden met iemand met zo'n gebrek aan zelfspot.

4. Spellen Deze is voor de mensen met lef: vraag mysteriepersoon om z'n naam voor je te spellen en puzzel zelf de naam samen. Best riskant, want als blijkt dat ze Bert of Lies heten sla jij best een flinke flater. In dat geval kan je altijd nog zeggen dat je extreme dyslexie hebt. Of ren je gewoon heel hard weg.

Lees ook: Daten met een introvert? Waarom dat allesbehalve saai is

5. Telefoonnummers uitwisselen Mega-zelfverzekerden onder ons opgelet, want voor deze hack heb jij een dosis aan zelfvertrouwen nodig: vraag de ander om z'n telefoonnummer. Je maakt op je mobiel een nieuw contact aan en overhandigt je telefoon aan mysteriepersoon, zodat die een naam en nummer in je contactenlijst achter kan laten. En als mysteriepersoon er een beetje leuk uitziet, heb je bij deze ook direct het nummer gescoord. Win-win.

6. Toegeven De laatste manier is misschien niet leuk om te doen, maar wel het meest eerlijk: toegeven dan maar. We zijn allemaal mens, een keer vergeten kan gebeuren toch? Waarschijnlijk kan de ander er wel om lachen. Of misschien huilt diegene zich wel in slaap die avond, maar dan ben jij tenminste eerlijk geweest.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets: katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze werken vanuit een pastelroze kantoor, slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen en verruilen het diner graag voor een snackbox van de lokale friettent. Wie niet eigenlijk.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen