Oeps, herkenbaar: 10 irritante dingen die niet-ouders doen (volgens ouders)

Oh Baby!

Oeps, herkenbaar: 10 irritante dingen die niet-ouders doen (volgens ouders)

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

18 februari 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

18 februari 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Kinderen hebben verandert je leven, klaar. Na het krijgen van je lieve koters leef je in een totaal andere wereld. Daar kun je niet onderuit. En ja, dat zorgt soms voor wat wrijving en onbegrip tussen team 'met kinderen' en team 'zonder kinderen'.

We hebben eerder al de irritaties besproken die de kinderloze mensen ervaren dankzij ouders. Nu is het hoog tijd om de rollen om te draaien. De Huffpost heeft ditmaal ouders een podium gegeven om hun grootste ergernissen over de niet-ouders te ventileren. Ja, het was nodig dat zij ook eens hun frustratie konden uiten. Want die frustraties, daar zijn er genoeg van.

Lees ook: Ouders vertellen over hun oepsmomenten: 'Roef, die net nog in de auto zat, kwam ons in het gangpad bij de nootjes zingend voorbijwandelen'

1. 'Je kind is ziek? Ja, mijn hond ook' Als ze het hebben van een huisdier, vergelijken met het hebben van een kind. Kom op, het verzorgen van je chronisch luie chihuahua is echt niet te vergelijken met een luier verschonen om drie uur 's nachts.

2. Als ze een zin beginnen met 'als ik kinderen had, zou ik nooit…' Ja, iedereen is in theorie de perfecte ouder, tot ze daadwerkelijk ouder zijn.

3. Als ze luchtig zeggen 'regel gewoon een babysitter' Alsof goede babysitters aan bomen groeien. Nee, ik vertrouw mijn baby van vier maanden niet toe aan het buurmeisje dat net heeft leren lezen.

4. Als ze voorstellen 'neem je kleine gewoon mee' Ja, alsof dat handig is. Geloof me, noch jij, noch ik, noch de ober zit daar op te wachten.

5. Als ze commentaar leveren op het eten van je kind Laat mijn peuter en zijn kipnuggets met rust, dankjewel. 6. Als ze ongevraagd advies geven over borstvoeding Mijn tiet, mijn mening. 7. 'Sinds je moeder bent, ben je altijd te laat!' Fokking irritant. Probeer zelf maar eens te haasten met een dreumes die elke keer z'n sokken weer uittrekt. 8. Als ze totaal geen besef hebben van je nieuwe financiële realiteit 'Hoezo kun je niet meer elk jaar naar Bali?' Tja, luiers en babyvoeding zijn helaas niet gratis, was het maar zo'n feest.

9. Als ze last minute hun plannen wijzigen. Ik heb hemel en aarde bewogen voor een babysitter, en dan cancel je onze afspraak? 10. Als ze ongevraagd opvoedtips geven 'Een tik op de billen heeft nog nooit iemand kwaad gedaan,' of, 'laat hem maar honger lijden als hij zijn bord niet leeg eet.' Nee, bedankt.

Bingo.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer lezen van Oh Baby!

Meer van deze auteur