Wil je weten: deze fastfoodhacks maken het verschil bij je bestelling

Lifestyle

Wil je weten: deze fastfoodhacks maken het verschil bij je bestelling

Florence David Richard
Door

Florence David Richard

Gepubliceerd op

28 april 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

28 april 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Eerlijk is eerlijk: je gaat naar een fastfoodrestaurant, dus top notch kwaliteit mag niet verwacht worden. Toch helpen we je met deze tips hoe je je bestelling 'n beetje kan opkrikken, of je nou voor een ochtendkoffie, een snelle snack of compleet vreetfestijn gaat.

1. Spitsuur moet je hebben Hoewel dit in ieder ander geval af te raden valt, staat deze drukke tijd bijna altijd garant voor vers bereid eten. Doordat er zoveel wordt besteld, rouleert het eten ook snel, en worden de etenswaren telkens opnieuw bereid. Zo weet jij zeker dat jouw frietjes niet al een halfuur slof liggen te worden.

2. Verse burger gegarandeerd Wanneer je bij de Burger King bent, verander dan de samenstelling van de burger. Dat hele ding ombouwen is niet nodig, maar bestel hem bijvoorbeeld zonder saus, zodat je zeker weet dat er geen oude onder de hittelamp vandaan wordt getrokken. Of je de ketchup er daarna weer regelrecht opspuit is aan jou. Lees ook: Altijd te veel bagage en te weinig koffer? Deze hack helpt je (en nee, het is niet oprollen)

3. Beste bun Over het beste uit je burger halen gesproken: een aanrader is om bij het bestellen van een McDonald's-burger een Filet-o-fish broodje te bestellen. Deze bun zou én smaakvoller zijn, én heeft als bonus dat de saus niet al in het broodje is getrokken, wat het brood zompig maakt.

4. Vroege vogel Wanneer je je dagelijkse bakkie pleur komt ophalen bij een koffietent, wil je jezelf er misschien maar van verzekeren dat jij niet de allereerste bent van die dag. De koffiemachines worden altijd in de avond schoongemaakt en doorgespoeld, waardoor het niet onwaarschijnlijk is dat er in de ochtend nog wat schoonmaakmiddel in een drankje terecht komt. Toch fijner om te weten dat het apparaat al een paar keer is doorgelopen, voordat jouw kop eronder stond.

5. De bon, alsjeblieft Wil je jezelf ook aanleren: vragen om de bon. Niet om te controleren of jouw bestelling wel klopt, maar omdat mystery guests, de controleurs die anoniem langs hoppen om de kwaliteit van het eten te testen, ook altijd vragen om de bon. Kans is dat de medewerkers jouw aanzien voor zo'n mystery guest, en de kwaliteit en snelheid van jouw bestelling aanzienlijk verbeteren.

6. Geen slappe hap Jezelf verzekeren van verse friet? Bestel ze zonder zout. De batch die klaarligt is al gezouten, en voor jouw bestelling gaan er dus nieuwe de frituur in. Graag gedaan.

Lees ook: Fokking makkelijk recept: voor deze nutella swirls heb je maar vijf dingen nodig

7. Ice, ice, baby Het is begrijpelijk dat je het zat bent om je cola al binnen drie slokken op te hebben, terwijl de ijsklonten in overvloed over blijven. Simpel: bestel je drankje zonder ijs. Meer frisdrank, en minder vaak op stukken ijs happen. Mocht de fastfoodketen een vaste voorinstelling hebben op een apparaat gaat deze hack niet werken, maar hey, het proberen waard toch?

8. Kom maar door met die taco's Nu Taco Bell ook naar Nederland is verkast, kunnen we eindelijk smullen van die overheerlijke, crispy taco's die wij telkens op onze socials zien langskomen. Moeten ze wel echt crispy zijn dan. Om dit te verzekeren kun je de medewerker vragen om je taco twee keer te grillen in plaats van een enkele keer, om zeker te weten dat elke hap een knapperige tacoschelp bevat.

delen
Florence David Richard

Florence David Richard is tekststagiair bij &C en een twintigjarig jonkie. En ja, David Richard is een achternaam. Ze is afkomstig uit het mooie Twente, maar heeft het accent daar achtergelaten (denkt ze zelf). Ze slurpt chai lattes weg alsof haar leven ervan af hangt en laat de zon – iets te – sterk haar humeur bepalen.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen