Fokking makkelijk recept: voor deze nutella swirls heb je maar vijf dingen nodig

Lifestyle

Fokking makkelijk recept: voor deze nutella swirls heb je maar vijf dingen nodig

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

20 april 2023 om 17:00

Gepubliceerd op

20 april 2023 om 17:00

Zin om te snacken, maar niet om naar de supermarkt te sloffen? Geen probleem, althans niet met deze nutella swirls van Chickslovefood. Heb je zo in elkaar geflanst met ingrediënten die je hoogstwaarschijnlijk nog in je voorraadkast hebt liggen.

Bereidingstijd 20 minuten + 30 minuten oventijd Dit heb je nodig 1 rol vers bladerdeeg 60 gr Nutella 1 ei 2 el kristalsuiker 1 el kaneelpoeder Lees ook: Fokking makkelijk recept: een eitje van een taart, voor al je overgebleven paaseitjes Zo maak je het 1. Verwarm de oven op 180 graden en bekleed een ovenplaat met bakpapier. 2. Rol het bladerdeeg uit en verdeel de Nutella over de plak deeg. Rol het bladerdeeg dan weer op. 3. Snij de rol eerst in de breedte doormidden, en daarna snijd je de 2 halve rollen weer door de lengte. Zo heb je dus 4 stukken deeg. 4. Draai 2 halve rollen om elkaar heen en leg deze op de ovenplaat. Herhaal dit met de andere 2 halve rollen. Zo krijg je dus 2 Nutella swirls. 5. Splits het ei. Kluts het eigeel met wat water en verdeel dit met een kwastje over de swirls. 6. Meng de suiker met de kaneel en strooi ook dit over de swirls. 7. Bak de Nutella swirls zo'n 30 minuten in de oven, tot ze mooi goudbruin zijn.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen

Koken kun je leren