Stijlvol, stabiel, veilig, modern en unisex: deze familiefiets wil je hebben

Lifestyle

Stijlvol, stabiel, veilig, modern en unisex: deze familiefiets wil je hebben

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

24 februari 2023 om 18:00

Gepubliceerd op

24 februari 2023 om 18:00

Onze nummer 1-tip zodra er kinderen zijn: investeer in een goeie fiets. Een die jouzelf, je kind(eren), je boodschappen en waardevolle spullen veilig van A naar B brengt. En er goed uitziet, vooruit.

Het is lekker simpel, zo’n goedkope omafiets die met touwen aan elkaar hangt. Maar zijn er eenmaal kinderen in het spel, dan zijn er verstandigere opties. Je brengt ze ’s ochtends naar de opvang, fietst zelf door naar werk, rijdt ’s middags langs de supermarkt, haalt je kroost weer op en sprint ’s avonds naar het restaurant waar je vrienden op je wachten. In het weekend ga je met het gezin op pad en fiets je van dierentuin naar playdate.

Hip hoor Dat wil je allemaal veilig en met zelfvertrouwen doen. O ja, en een beetje stijlvol als het kan. Een familiefiets zonder dat-ie er zo uitziet, zeg maar. Batavus weet wat je bedoelt. Zij weten de familiefiets zelfs hartstikke hip te maken. De Batavus Mambo is alles wat je als (kersverse) ouder wil. Hij is betrouwbaar, superstabiel, veilig, comfortabel, modern, unisex en bovendien in een handomdraai om te toveren tot moderne stadsfiets – en vice versa.

Test, test Je begrijpt: dit moesten we testen. En dus maakte onze Romy, digital content coördinator, een proefrit. Romy woont samen met Jelle en is moeder van zoon Benja van negen maanden. Ze doet bijna alles op de fiets: ‘Van sportclub tot kinderopvang en bezoekjes aan vrienden.’ Precies wat ze deze keer ook deed – en ze reed gelijk een rondje in het park en langs de supermarkt.

Stevig in het slot Wat betreft dat laatste: dat viel in de smaak. ‘Voordat ik mijn zoontje bij de opvang ophaalde, deed ik eerst mijn boodschappen. Dat kun je dankzij het mandje voorop heel goed combineren. En dankzij het gebruiksvriendelijke stuurslot en de stevige tweepootsstandaard, kun je ze vervolgens heel makkelijk en veilig uitladen, ook mét kind in het zitje.’ Overigens was niet alleen moeders te spreken over de tochten. Ook Benja was enthousiast. ‘Mijn zoon vond de fietstochten fantastisch. Hij keek lekker rond, lachte en brabbelde.’

JelleBaarsmedia

Lichtgewicht Mocht je trouwens denken dat je Popeye moet heten om de Batavus Mambo te kunnen besturen: da’s niet waar. Romy: ‘Hij fietst juist heel licht, zelfs met een kind van tien kilo voorop. Ook mijn vriend vond ‘m heerlijk licht fietsen.’ Het sterke frame is zo ontworpen dat de fiets tot wel 150 kilo aan gewicht aankan. De achterdrager kan een gewicht tot 35 kilo aan – behoorlijk uniek.

Beauty Tot slot nog even over het uiterlijk, het oog wil ook wat. Dat zit hier wel goed. Romy kreeg een hoop complimenten over de kleur, altijd leuk. Ga je naar het café, dan kleed je ‘m makkelijk uit, je klikt het kinderzitje en de accessoires er eenvoudig af en weer op. En dankzij de dynamische ViZi-verlichting, zowel voor als achter, ben je altijd goed zichtbaar. Wel zo veilig.

Dit is een samenwerking met Batavus.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer van &C the brandstudio