Zoveel fruit op een dag heb je nodig, en helaas - die verse jus telt niet mee

Food & Home

Zoveel fruit op een dag heb je nodig, en helaas - die verse jus telt niet mee

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

19 september 2022 om 18:00

Bron / Fotografie

Studio BengBeng

Gepubliceerd op

19 september 2022 om 18:00

Bron / Fotografie

Studio BengBeng

Hoeveel fruit minimaal per dag? 200 of 300 gram? - &C x Voedingscentrum

Hoeveel fruit minimaal per dag? 200 of 300 gram? - &C x Voedingscentrum

Lukt het niet om de bovenstaande video te bekijken? Zorg er dan voor dat je de cookies accepteert. Terwijl de één het liefst meerdere bakken blauwe bessen op een dag naar binnen werkt, heeft de ander al moeite met het alleen al óppakken van een mandarijntje. 

In welk team je beter kunt zitten? Oftewel: hoeveel gram fruit je per dag minimaal zou moeten eten volgens de adviezen van het Voedingscentrum? Het verlossende antwoord is… 

Fijn aan fruit … 200 gram per (volwassen) persoon. Dat komt neer op twee porties per dag. Een appeltje voor de dorst, en later op de dag nog een tof peertje: door dagelijks de juiste hoeveelheid fruit te eten, verlaag je het risico op hart- en vaatziekten, heb je minder kans op diabetes type 2 en bepaalde vormen van kanker. 

Fijn aan fruit: het kan altijd en overal. Gooi een banaan in je tas (maar vergeet hem niet in verband met hele ongezellige bruine taferelen óp je portemonnee, telefoon en - dé horreur - je borstel), snijd wat aardbeien voor op brood, gooi een handje blauwe bessen door je havermout of meng wat appels door je spruitjes, of lifehack: door een salade kan ook. 

De verboden vrucht Hebben we helaas wel nog slecht nieuws voor je: een smoothie of een glas versgeperste jus d’orange tellen helaas niet mee. Sappen en smoothies bevatten veel suikers, waardoor je ongemerkt veel calorieën binnenkrijgt. Ze bevatten vaak minder voedingsstoffen en vezels dan fruit. Jammer, maar fruit kun je dus beter eten dan drinken. 

Tot slot: afwisselen en balans is ook bij fruit de kunst. Er zijn geen superfruits, alle soorten fruit bevatten net weer andere voedingsstoffen. Wissel daarom tussen verschillende soorten, dan krijg je alle voedingsstoffen uit fruit binnen die je nodig hebt. 

Blije feitjes Leuk en handig deze eet-feitjes? Check dan ook onze andere artikelen over voeding. Zo lees je hier of een avocado je vruchtbaarheid verhoogt, hier of er een (gezondheids)verschil is tussen tafel- en zeezout, en hier of beter kokosolie of zonnebloemolie kunt gebruiken. 

Dit is een samenwerking met Voedingscentrum, de - jazeker - uitvinder van de Schijf van Vijf en dé organisatie die ons onafhankelijke informatie geeft over gezonde, duurzame en veilige voedselkeuze. Voor al je eetvragen ga je naar Voedingscentrum.nl

Beter weten. Beter eten.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer van &C the brandstudio