Dit wil je (w)eten: vergroot een avocado je vruchtbaarheid?

Lifestyle

Dit wil je (w)eten: vergroot een avocado je vruchtbaarheid?

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

10 oktober 2021 om 18:00

Bron / Fotografie

Beeld: &C BrandStudio

Gepubliceerd op

10 oktober 2021 om 18:00

Bron / Fotografie

Beeld: &C BrandStudio

Avocado vergroot je vruchtbaarheid: Waar of niet waar? &C x Voedingscentrum

Avocado vergroot je vruchtbaarheid: Waar of niet waar? &C x Voedingscentrum

Lukt het niet om de bovenstaande video te bekijken? Zorg er dan voor dat je de cookies accepteert. Avocado’s vergroten je vruchtbaarheid, groene kiwi’s zijn gezonder dan gele en oh ja: als je 200 gram groenten per dag eet, zit je gebakken. Of in elk geval je stoelgang. Toch? Hoe zat het nou ook alweer?

Je ziet het: over voeding bestaan veel vragen - en net zoveel feiten en fabels. Komt dát even goed uit. 

Team groen / team geel De komende tijd gaan we veel van die vragen die we állemaal hebben - en wellicht niet altijd allemaal durven te stellen - beantwoorden. En dat is mooi, want dan kun je die discussie over de kiwi’s (waar je je toch al groen en geel aan ergerde) met een gerust hart sluiten. De antwoorden komen namelijk van het Voedingscentrum, die ze onafhankelijk en op basis van wetenschappelijke inzichten heeft geformuleerd. 

Waterdicht dus - wel zo handig als je weer eens in een gesprek over haver-, rijst-, soya-, kokos- of amandelmelk belandt.

Avoca-no Terug naar de vraag van vandaag: een avocado vergroot je vruchtbaarheid. Waar het vandaan komt is ons volstrekt onduidelijk, maar wat we wel kunnen vertellen is dat het - helaas - klinkklare onzin is. In een avocado zitten zeker voedingsstoffen – maar vruchtbaarder maken ze je niet. Mocht je met dat doel elke dag een avocado weglepelen, dan moeten we je helaas uit de droom helpen.

Voeding voor de vrucht Toch nog even over vruchtbaarheid gesproken, voeding heeft wél invloed als je zwanger wil worden. Zo is jodium belangrijk voor de groei en hersenontwikkeling van ongeboren baby’s. Eet daarom alvast voldoende brood, zuivel, eieren en vis. Ook een goed idee: starten met foliumzuur en vitamine D slikken, Foliumzuur verlaagt de kans op een open ruggetje en vitamine D is goed voor de botontwikkeling van de ongeboren kleine. Meer (w)eten? Hoe je je lichaam het beste prepareert voor een zwangerschap? Door gezond en gevarieerd te eten (daar is-ie: de Schijf van Vijf) en alcohol te laten staan, want dat laatste kan bij mannen en vrouwen tot verminderde vruchtbaarheid leiden. Proosten met een milkshake dus - alleen nog even uitzoeken met welke melk, haha.

Check ook onze andere artikelen over voeding. Zo lees je hier of je beter zee- of tafelzout op tafel kunt zetten, hier of champignons of peulvruchten een gezonde vleesvervangers zijn, en hier of je zonder blikken of blozen groente uit een blik kunt serveren. Dit is een samenwerking met Voedingscentrum, de - jazeker - uitvinder van de Schijf van Vijf en dé organisatie die ons onafhankelijke informatie geeft over gezonde, duurzame en veilige voedselkeuze. Voor al je eetvragen ga je naar Voedingscentrum.nl

Beter weten. Beter eten.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer van de BrandStudio