Geen flauwe vraag: is tafelzout gezonder dan zeezout?

Lifestyle

Geen flauwe vraag: is tafelzout gezonder dan zeezout?

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

13 oktober 2022 om 15:00

Bron / Fotografie

Beeld: &C BrandStudio

Gepubliceerd op

13 oktober 2022 om 15:00

Bron / Fotografie

Beeld: &C BrandStudio

Wat is gezonder: Tafelzout of zeezout? &C x Voedingscentrum

Wat is gezonder: Tafelzout of zeezout? &C x Voedingscentrum

Lukt het niet om de bovenstaande video te bekijken? Zorg er dan voor dat je de cookies accepteert. Waar de zoutpot vroeger lustig over de tafel vloog, weten we inmiddels dat we er zuinig mee moeten zijn. Oké, maar in het kader van flauwe friet, dat wil je niet: is Keltisch zout dan beter? 

Nee. Flauw hè.  

Het brengt ons wel naar de vraag van vandaag. Wat is eigenlijk gezonder: tafelzout of zeezout? Het antwoord op die vraag - gegeven door het Voedingscentrum -  zie je in bovenstaande video.

Esoterische Hoogvlakte Ook zo benieuwd naar het antwoord (want ook zo weinig trek in slappe soep)? Een klein tipje dan. Laten we het zo zeggen: met beide soorten moet je niet al te scheutig zijn. Want of het nou uit de Himalaya of Esoterische Hoogvlakte van je tante komt: zout is zout. En te veel zout eten verhoogt de kans op een hoge bloeddruk. 

Dat komt vooral door het natrium dat in zout zit. En dat is ook het belangrijkste bestanddeel van alle soorten. De hoeveelheden mineralen die in bijvoorbeeld Keltisch zout zit, zoals magnesium en calcium, is zo weinig dat het geen relevante bijdrage levert aan het halen van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheden van die mineralen. Daarnaast is zout geen goede bron voor het leveren van voedingsstoffen. Zo(ut), ben je weer op de hoogte.

Meer (w)eten? Leuk en handig deze eet-feitjes? Check dan ook onze andere artikelen over voeding. Zo lees je hier of een avocado je vruchtbaarheid verhoogt en hier of je beter kokosolie of zonnebloemolie kunt gebruiken. 

Dit is een samenwerking met Voedingscentrum, de - jazeker - uitvinder van de Schijf van Vijf en dé organisatie die ons onafhankelijke informatie geeft over gezonde, duurzame en veilige voedselkeuze. Voor al je eetvragen ga je naar Voedingscentrum.nl

Beter weten. Beter eten.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer van de BrandStudio