Zo gezond zijn pot- en blikgroenten nou écht

Food & Home

Zo gezond zijn pot- en blikgroenten nou écht

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

6 oktober 2022 om 09:00

Bron / Fotografie

Beeld: &C BrandStudio

Gepubliceerd op

6 oktober 2022 om 09:00

Bron / Fotografie

Beeld: &C BrandStudio

Groente uit blik en pot in de Schijf van Vijf: Waar of niet waar? &C x Voedingscentrum

Groente uit blik en pot in de Schijf van Vijf: Waar of niet waar? &C x Voedingscentrum

Lukt het niet om de bovenstaande video te bekijken? Zorg er dan voor dat je de cookies accepteert.

Voel je je regelmatig loedermoeder omdat je vanwege haast, honger of hele hangry kinderen voor de zoveelste keer binnen één week een pot of blik groente bij het avondeten serveert? Helemaal niet nodig. 

Groente uit blik en pot staan in de Schijf van Vijf. Je kunt die schuldgevoelens dus gewoon aan de kant schuiven. Net als die mopperende puber. Grapje - was het maar waar. 

Op één voorwaarde Maar dat andere is dus wél echt waar. Dat groente uit blik en pot gewoon op de Schijf van Vijf-lijst prijken. Tenminste, op één voorwaarde: dat er geen suiker en zout aan zijn toegevoegd. 

Check? Dan kun je deze producten zonder (groente)blikken of blozen meerdere keren per week eten. Zowel blik als pot bevatten namelijk evenveel voedingsstoffen als onbewerkte groente. Dat geldt trouwens ook voor diepvriesgroente. Is dat even gezond en gezellig nieuws of niet? 

En oja, wat er precies in een pot of blik zit, kun je altijd lezen op het etiket. Doen dus. Weten is immers lekker eten. 

Variëren kun je leren Tot slot: hoe lekker je worteltjes, spinazie of tomaat ook vindt, probeer immer en altijd te variëren. Niet één groente bevat alle voedingsstoffen uit groente die je nodig hebt. Lekker rouleren dus, met die blikken en potten. En met vers en diepvries. 

Blije feitjes Leuk en handig deze eet-feitjes? Check dan ook onze andere artikelen over voeding. Zo lees je hier of een avocado je vruchtbaarheid verhoogt, hier of champignons of peulvruchten een betere vleesvervanger is, en hier of je nou 200 of toch 300 gram fruit per dag zou moeten eten.  Dit is een samenwerking met Voedingscentrum, de - jazeker - uitvinder van de Schijf van Vijf en dé organisatie die ons onafhankelijke informatie geeft over gezonde, duurzame en veilige voedselkeuze. Voor al je eetvragen ga je naar Voedingscentrum.nl

Beter weten. Beter eten.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.