Champignons vs. peulvruchten: dit is de beste vleesvervanger

Lifestyle

Champignons vs. peulvruchten: dit is de beste vleesvervanger

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

27 oktober 2022 om 18:00

Bron / Fotografie

Beeld: &C BrandStudio

Gepubliceerd op

27 oktober 2022 om 18:00

Bron / Fotografie

Beeld: &C BrandStudio

Wat is een betere vleesvervanger? Champignons of peulvruchten? &C x Voedingscentrum

Wat is een betere vleesvervanger? Champignons of peulvruchten? &C x Voedingscentrum

Lukt het niet om de bovenstaande video te bekijken? Zorg er dan voor dat je de cookies accepteert.

Ze zeggen wel eens: je bent wat je eet. Sindsdien ben jij maar gestopt met het eten van varken. Grapje. Maar vegetarisch ben je wel. Of in ieder geval: je probeert wat minder vlees te eten. Waar je je kipfilet het best mee kunt vervangen? Men roept champignons én men roept peulvruchten. 

Champignons vs. peulvruchten Toch kan er maar één de winnaar zijn. En hoewel de champignon haast wel de champion moét zijn, zijn het tóch… tromgeroffel - peulvruchten. Bonen, kikkererwten en linzen: ze zitten allemaal vol eiwit, ijzer en vitamine B1 en zijn dan ook gezonde en duurzame vervangers voor vlees. Net als tofu, tempé, ongezouten noten en ei trouwens.  

Champignons zijn overheerlijk, en lijken qua structuur en smaak een beetje op vlees, maar helaas: de groente (of eigenlijk moeten we zeggen: schimmel) bevat tien keer minder eiwit dan vlees en ook het ijzergehalte van paddenstoelen is laag.  

Linzenburger of bonenschotel Kortom, je vlees vervang je door bijvoorbeeld een zelfgemaakte linzenburger of een bonenschotel voor je neus te zetten. Wel goed om te weten: Vitamine B12 vind je dan weer niet in peulvruchten. Die moet je dus ergens anders vandaan zien te toveren. Dat is overigens geen al te lastige klus als je voldoende dierlijke producten zoals ei, zuivel en vis eet. 

Blije feitjes Leuk en handig deze eet-feitjes? Check dan ook onze andere artikelen over voeding. Zo lees je hier of er een (gezondheids)verschil is tussen tafel- en zeezout, en hier of je 200 of toch 300 gram fruit per dag moet eten. 

Dit is een samenwerking met Voedingscentrum, de - jazeker - uitvinder van de Schijf van Vijf en dé organisatie die ons onafhankelijke informatie geeft over gezonde, duurzame en veilige voedselkeuze. Voor al je eetvragen ga je naar Voedingscentrum.nl

Beter weten. Beter eten.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer van &C the brandstudio