Hey oplettende kijker, heb jij dit foutje in Bridgerton al gespot?

Entertainment

Hey oplettende kijker, heb jij dit foutje in Bridgerton al gespot?

Laudonne Roos
Door

Laudonne Roos

Gepubliceerd op

13 juni 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Netflix

Gepubliceerd op

13 juni 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Netflix

Dat Bridgerton niet helemaal historisch accuraat is wisten we al. De jurken kloppen net niet, ze dragen doorzichtige handschoenen en hebben volle bak make-up op. De serie kan nu weer iets nieuws aan dat lijstje toevoegen: Penelope is namelijk gespot met iets wel heel moderns.

Het verzorgen van je nagels is niet per se modern, ook in het regency tijdperk – waar de hele aesthetic van Bridgerton op gebaseerd is – waren er al nagelspecialisten. Alleen niet zoals wij ze kennen, met hun elektrische nagelvijlen en felle nagellak kleuren. Toch is Penelope Featherington, de diamant van dit seizoen, gespot met (echt waar) Hailey Bieber-achtige nagels.

Lees ook: Oh my lord: is dit Bridgerton-koppel in het echt ook een stel?

In de 'make-over scène' is te zien hoe de roodharige haar lipproduct opdoet en haar ketting aanraakt. Nu is dit niet per se een gek shot, maar als je even niet knippert zie je het gelijk: Penelope heeft perfecte nagels. Zó mooi kregen ze die echt niet in die tijd, hoor. Met amandelvorm, lichtroze kleur en glans en al.

Het lijkt een beetje alsof ze de Hailey Bieber 'glazed donut' parelnagels heeft. Die kenden ze in die tijd niet, toch? Nee, natuurlijk niet, maar de serie staat bekend om het feit dat ze lekker doen wat ze zelf willen en dus niet de historische moderegels van 1815 volgen. Van smokey eye make-up en glittersteentjes tot ultraglimmende highlighters, het kan allemaal in de Bridgerton-wereld.

delen
Laudonne Roos

Laudonne (2002) is tekststagiair bij &C en een ware 'geek'. Ze is een echte filmfreak, zeker als het gaat om de Harry Potter-films. Hoewel de boeken natuurlijk beter zijn. Als ze geen films kijkt geeft ze haar hele salaris uit aan make-up en skincare bij de Sephora.

Meer van deze auteur

Meer lezen