Hawaï, maar dan niet zo pokkever weg: deze 5 bestemmingen lijken op het tropische oord

Entertainment

Hawaï, maar dan niet zo pokkever weg: deze 5 bestemmingen lijken op het tropische oord

Laudonne Roos
Door

Laudonne Roos

Gepubliceerd op

7 juli 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

7 juli 2024 om 17:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Groene bergen, een wit strand en palmbomen: dat Hawaï adembenemend mooi is wisten we al, maar helaas is dit tropische oord een pokkever weg. Heb je geen zin om bijna twintig uur in 'n vliegtuig te zitten, dan weten wij wel wat leuke plekjes. De charme van Honolulu, zonder de lange reis.

Word je al gek van de gedachte om zo lang stijf in zo'n stoel te zitten? Let dan maar op, want bij deze bestemmingen ben je zo.

Lees ook: Deze Italiaanse stad is de betaalbare 'dupe' van de Amalfikust

1. Madeira (4 uur vliegen) Dit Portugese eiland wordt ook wel het 'Hawaï van Europa' genoemd, dus als je op zoek bent naar een tropische vervanger dan zit je goed. Hoge bergen, een knalblauwe zee: alles wat je zomer hartje begeert is er. Ga voor voor het beste uitzicht op bergwandeltour, of bezoek de Porto Moniz grot voor de mooiste foto's.

2. Sao Miguel (ongeveer 4 uur vliegen) Laten we eerlijk zijn: dit land lijkt rechtstreeks uit een National Geographic te komen. Als je iets van de wereld wil zien dan is dit, ook een Portugees eiland, the place to be. Diep in de bossen van Cascala da Ribeira Quente vergeet je even alle drukte van je dagelijks leven. En als je niet zo van de bossen bent, kun je langsgaan bij de theeplantage Cha Gorreana voor een tour. Een mooie locatie, theedrinken en gebakjes eten, dat is toch geweldig?

3. Porquerolles (1,5 uur reizen) Op slechts twintig minuten afstand van de Franse kust bevindt zich een verborgen parel waar je het bestaan nooit van wist: Porquerolles heeft alles voor een relaxte get-away trip. Binnen een paar uur ben je van ons Kikkerlandje op dit schattige eiland. Of je nou in de zon aan het strand wil liggen of wil fietsen langs kerken en markten: het kan allemaal.

4. Faial (ongeveer 4 uur vliegen) Voor de schitterende natuur moet Faial zeker op je lijst komen: dit veelzijdige eiland has it all: prachtige bossen met kilometers hoge groene bergen, een vulkaan die je kan bewandelen én een kleurrijke havenstad, Praia do Porto Pim. Hier struin je op de boulevard langs boten en honderden muurschilderingen. Via het strand loop je zo naar het museum Fabrica de Baleia, de oude walvisfabriek. Kun je effe cultuur snuiven.

5. Kaapverdië (6 uur vliegen) Als je de groene bergen nog niet zat bent, ligt er in Kaapverdië een mooi eilandje: Santa Antão. Compleet met wandelpaden, begroeide eeuwenoude traptreden en hoge bergen is dit de backpackvakantie van je dromen. Maar wat als je daar helemaal geen zin in hebt? Dan kan je voor een ouderwetse zon-zee-strand vakantie ook hier terecht. Bij die witte stranden met palmbomen heb je zo een strandbedje gevonden.

Zo zie je maar weer, je hoeft geen wereldreis af te leggen voor een mooi strand en bergen.

delen
Laudonne Roos

Laudonne (2002) is tekststagiair bij &C en een ware 'geek'. Ze is een echte filmfreak, zeker als het gaat om de Harry Potter-films. Hoewel de boeken natuurlijk beter zijn. Als ze geen films kijkt geeft ze haar hele salaris uit aan make-up en skincare bij de Sephora.

Meer van deze auteur

Meer lezen