Je krijgt er zoveel voor terug: vooral kilo's

Column

Je krijgt er zoveel voor terug: vooral kilo's

Hanneke Hendrix
Door

Hanneke Hendrix

Gepubliceerd op

26 september 2022 19:00

Bron / Fotografie

fotografie Anne Claire de Breij

Gepubliceerd op

26 september 2022 19:00

Bron / Fotografie

fotografie Anne Claire de Breij

Eerlijk zullen we alles delen. Maar hoe ver ga je daar in? De een net wat verder dan de ander, ontdekt Hanneke in dit gesprek al gauw.

'Hoe eerlijk verdeel jij alles?' 'Hoe bedoel je?' 'Nou, tussen je kinderen?' 'Gewoon, ieder een bord eten. Ieder een boterham. Ieder een bakje chips.' 'Maar als de een ergens gaat spelen en dan een ijsje krijgt, compenseer je dat dan?' 'Compenseren? Ik snap het niet. Voor wie compenseren?' 'Zo lastig is het toch niet? Krijgt je andere kind dan thuis van jou ook een ijsje?' 'Als de een ergens speelt en dan een ijsje krijgt, of ik dan thuis de ander ook een ijsje geef?' 'Wat lach je nou?' 'Natuurlijk niet!' 'Maar dat is toch helemaal niet éérlijk?' 'Lieve schat, het léven is niet eerlijk! Ik ga toch ook niet voor de deur van die villa daar verderop op de grond liggen huilen omdat ik geen nieuwe Tesla heb?' 'De mensen van die villa zijn niet jouw zus.' 'Ja, nee, ik lig inderdaad niet bij mijn zus op de stoep. Maar die woont nog in haar studentenkamer. Die stoep is echt heel erg vies.' 'Maar ik vind dat toch erg belangrijk voor mijn kinderen: dat alles eerlijk gaat.' 'Dus compenseer je alles?' 'Ja. Het is wel best een gedoe. Ik moet steeds allemaal verschillende soorten snoep en chips en ijs in huis halen, want ze gaan echt exact naast elkaar leggen wat ze hebben gehad. En ja, dan is er altijd wel iets verschillend, en dan gaat er eentje gillen en dan is het hek van de dam. Ik had onlangs Magnums gehaald omdat Cindy bij een vriendinnetje de vorige keer Magnums had gehad en toen kwam zoonlief thuis, maar toen bleek hij Split-ijsjes te hebben gehad bij een vriendje. Nou ja, dus ik tegen Cindy: hier, hier, neem een magnum. Nou, mooi niet dat ze die at. Ze is stampvoetend naar haar kamer gegaan.' 'En toen zei jij niet: toedeledokie?' 'Tegen wie?' 'Tegen je boze dochter!' 'Nee! Zeg! Dat is heel traumatisch! Ik heb heel lang met haar zitten praten daarna en toen zijn we naar de supermarkt gereden voor Split-ijsjes.' '…' '…' 'Wel old school: een Split.' 'Ja, en er is nog een probleem.' 'Wat dan?' 'Ik eet zelf achteraf al die dozen leeg.' 'En dan allemaal voor je kinderen. Je krijgt er zoveel voor terug.' 'Ja, vooral kilo’s.'

delen
Hanneke Hendrix

Hanneke Hendrix (41) deed veel levenswijsheid op als barvrouw in de kroeg. Nu schrijft ze columns en romans en is ze co-host van de ouderschapspodcast Ik ken iemand die. Ze heeft een dochter (5) en een man, en is de laatste Nederlander zonder smartphone.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen