Carrière maken is overrated, we zijn niet op deze wereld gezet om Keynotes of Whitepages te maken

Column

Carrière maken is overrated, we zijn niet op deze wereld gezet om Keynotes of Whitepages te maken

Carmen Felix
Door

Carmen Felix

Gepubliceerd op

26 maart 2024 om 20:00

Bron / Fotografie

fotografie Aisha Zeijpveld

Gepubliceerd op

26 maart 2024 om 20:00

Bron / Fotografie

fotografie Aisha Zeijpveld

Effe eerlijk, wie heeft ooit bedacht dat we allemaal gelukkig getrouwde CEO's met drie kinderen, een vrijstaand huis, dunne benen en een golden retriever moeten zijn voordat we 35 worden?

Waarschijnlijk iemand die nog nooit heeft geprobeerd om grienend een fatsoenlijke lasagne in de oven te zetten terwijl je net daarvoor geghost bent door de man wiens zaad je al helemaal zag opgroeien tot drie bloedjes van kinderen met jouw neus en zijn mond. Jammer joh.

Dus, hier staan we dan, worstelend met het leven, de liefde, de verwachtingen en vooral alle reminders hoe lekker de rest aan het gaan is. Vooral op carrièrevlak lijken de verwachtingen hoger dan ooit. En we doen er allemaal lekker aan mee: bullshitupdates op LinkedIn, walgelijke netwerkevents en onduidelijke sollicitatiebrieven waarin je je zo'n honderd keer enthousiaster, sympathieker en gemotiveerder voordoet dan je daadwerkelijk bent.

Maar laten we eens diep ademhalen en ons afvragen: is carrière maken echt het ultieme doel in het leven, of is het misschien gewoon een slimme marketingtruc bedacht door de koffie-industrie om meer cafeïneverslaafden te creëren? Ik bedoel, ik ben trots op m'n dochter, hoe leuk mijn huis eruitziet en de hoeveelheid films en series die ik in 2023 heb gekeken. Heb ik er een medaille voor gekregen? Nee. Zou ik er een moeten krijgen? Absoluut. Het is tenslotte geen sinecure om alle afleveringen van je favoriete serie te bingen en tegelijkertijd te proberen je leven op de rails te houden.

Kijk, dat zijn de dingen die ik belangrijk vind in het leven. Carrière maken is overrated. Wie heeft er tijd voor een hoekkantoor als je kunt genieten van een zonnige middag met een ijsje in de ene hand en een goed boek in de andere? En laten we niet vergeten dat we niet alleen op deze wereld zijn gezet om Keynotes of Whitepages te maken. Misschien ben jij wel diegene die het geheime recept voor de perfecte pannenkoek ontdekt, er een kei in is je kruidentuin in leven te houden of de meest hilarische memes maakt die de wereld ooit heeft gezien.

Dus, volgende keer dat je overweldigd wordt door die LinkedIn- notificaties en carrièreseminars, onthoud dan: het is oké om te lachen in het gezicht van die al te serieuze carrièredruk. Wie heeft er tijd om te klimmen op de carrièreladder als je kunt dansen op de maat van je eigen onhandige moves? Ik hef het glas op degenen die de kunst van 'niet zo serieus zijn' hebben geperfectioneerd. Want als het aankomt op het leven, verdienen we allemaal een beetje meer humor en een beetje minder LinkedIn.

Shop hier de nieuwste editie

delen
Carmen Felix

Carmen Felix (35) is freelancejournalist, fervent twitteraar en schreef het boek Je kunt het ook nooit goed doen. Ze is onlangs moeder geworden van dochter Vesper. Elke maand schrijft ze een column voor &C Magazine.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen