Krijg nou tieten: zo kom je klaar via je tepels

Body & Mind

Krijg nou tieten: zo kom je klaar via je tepels

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

5 augustus 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

tekst Lianne Kooistra, beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

5 augustus 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

tekst Lianne Kooistra, beeld Tom ten Seldam

Klaarkomen door stimulatie van je borsten, of specifieker: tepels. Dat kan, ja. En als jij het van nature fijn vindt als er met je tepels gespeeld wordt, heb je dikke kans dat ook jij het kan.

Het tepelorgasme: misschien heb je er weleens over gehoord, maar weet je niet precies hoe het zit. Klok horen luiden, maar niet weten waar de tepel, uh klepel, hangt. Hoog tijd dat je kennismaakt met het tepelorgasme. Want ja, dat bestaat dus echt en als we de ervaringsdeskundigen mogen geloven is het donders lekker.

Jij kan het ook Het clitorale orgasme mag dan worden gezien als de heilige graal van de orgasmes, het heeft niet het alleenrecht. Het tepelorgasme is als we het geloven mogen goed voor minstens zoveel genot. Bij Spuiten en Slikken zochten ze het twee jaar terug uit en vroegen een seksuoloog naar alle ins en outs. Het goede nieuws: elke gelukkige eigenaar van tepels kan in theorie een tepelorgasme krijgen. Klein puntje van aandacht wel: vind je dat gefriemel aan je tepels van nature maar niks, dan wordt het wel wat ingewikkelder om tot tiettastische hoogtes te komen. Want ondanks dat vrouwentepels gevoeliger zijn dan mannentepels, hebben ze naast de associatie met seks ook een associatie met baby's voeden. En dat kan soms – bewust of onbewust – wat errors geven.

Lees ook: Zeg het in kantoortaal: 11 dekmantels voor soloseks onder werktijd Nieuwe weg naar Rome Een tepelorgasme valt in de categorie: non-genitaal orgasme. Oftewel: zonder tussenkomst van piemels of poezen een hoogtepunt bereiken. Want er zijn meer wegen die naar Rome leiden, dat wist je zelf vast ook al. In principe kan stimulatie van alle erogene zones met de juiste ontspannen mindset leiden tot zo'n non-genitaal orgasme. Volgens de door Spuiten en Slikken geraadpleegde seksuoloog werkt dat zo: 'De zenuwen in je tepels staan in verbinding met je brein. En die verbinding is weer gekoppeld aan de verbinding tussen je brein en vagina of penis. Daarom kun je klaarkomen bij stimulatie van de tepels, net zoals je dat kan bij stimulatie van je geslachtsdeel.' Check, je brein doet leuk mee dus.

Wie googelt op ervaringen, komt van alles tegen. Van 'kort maar intens', 'gelijk aan een clitoraal orgasme' tot 'aanhoudend lekker zonder echt hoogtepun' en 'ze zijn zo gevoelig dat ik tijdens het sporten weleens in de problemen kom.' Er zijn zelfs mannen die zeggen klaar te komen doordat er op hun tepel gesabbeld wordt.

Tiet voor actie Maar dan, hoe pak je het aan? Die ontspannen mindset die we noemden, is dus een belangrijke om mee te beginnen. Zorg dat je de tijd neemt, besteed aandacht aan het voorspel en focus je vooral niet te veel op het laten slagen. Ook belangrijk: niet meteen op je doel – de tepel – af, maar begin in een ruimer gebied eromheen. De borst zelf, de aanhechting van de borstkas naar de borst: voor veel vrouwen ook een heerlijke plek om gestreeld of gelikt te worden. Veel afwisselen tussen masseren, likken, strelen, zachtjes bijten en zuigen. En veel proberen tot je weet wat je lekker vindt: (milde) tepelklemmen, een warm tintelend glijmiddel, een (speciale) vibrator? Maak die borst maar nat dus en proberen maar.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Wil je ook lezen