Op zoek naar een goede workout? Dit is waarom TikTok zweert bij de 3-2-8 methode

Body & Mind

Op zoek naar een goede workout? Dit is waarom TikTok zweert bij de 3-2-8 methode

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

21 april 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Freepik

Gepubliceerd op

21 april 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Freepik

Kijk, we houden van een goede workout, maar iets waar we nóg meer van houden is een haalbare workout. Want laten we eerlijk zijn: die onrealistische video's van mensen die bijna permanent in de sportschool lijken te wonen, werken vooral op onze zenuwen.

Chapeau voor jou als jij zo iemand bent, maar laten we wel wezen: de meesten van ons haken na een paar weken al af. Dat is ook waarom pilates instructeur Natalie Rose met de 3-2-8 methode kwam die TikTok op z'n kop heeft gezet – en nu zijn wij ook om.

Wasda? De mensen die met al deze betekenisloze cijfers al stress krijgen dat ze moeten gaan rekenen, kunnen we geruststellen. Deze workout vergt geen ingewikkelde rekenskills, alleen mogelijk wat geschuif in je weekplanning. Het is gewoon een wekelijkse workout-routine die je sterker maakt.

Rose legt ook uit dat het een workout is waarbij je je niet uitgeput voelt aan het einde, wat betekent dat je lekker consistent kunt blijven. Klinkt goed, toch? En met uitspraken als: 'In 4 weken voel je het, in 8 weken zie je het en in 12 weken ben je een compleet ander mens,' zijn de verwachtingen hoog.

Hoe dan? Hoe werkt het? Nou, wij hebben alle details voor je op een rijtje gezet:

  • 3 dagen full-body krachttraining Of je nou in de sportschool of thuis bent, op deze dagen ben je bezig. Het advies is om deze dagen te verdelen in één dag full-body, één dag benen en één dag bovenlichaam.

  • 2 dagen pilates of barre work-out Na drie intense dagen krachttraining heeft je lichaam ook tijd nodig om te herstellen en ontspannen. Daarom doe je op deze dagen een pilates of barre work-out. Deze focussen op low-impact oefeningen en stretchen. Daarnaast zijn ze ook goed voor het verbeteren van je core strength en kan het helpen tegen een opgeblazen gevoel en andere soorten pijn.

  • 8000 stappen per dag En dan, de kers op de taart: 8000 stappen per dag. Loop ze, ren ze, dans ze desnoods, als je dit stappendoel maar haalt.

Lees ook: Padel, move over: dit worden de sporten van 2024

Dolenthousiast Eigenlijk zijn de reacties op deze methode alleen maar positief. Het zou niet alleen maar zorgen voor meer structuur, de doelen zijn ook nog eens over het algemeen makkelijk haalbaar en motiverend. Daarnaast heeft het volgens kenners ook fysieke voordelen:

  • Verbeterde flexibiliteit en balans

  • Bye bye buik- en spierpijn

  • Versterken van buik- en rugspieren

  • Verlichting bij PCOS en andere hormonale problemen

  • Een opgeblazen gevoel aanpakken

  • Zorgen voor een energieboost

  • Ondersteunen bij gewichtsverlies

Natuurlijk is ieder lichaam anders en wat voor de een super werkt, werkt voor de ander misschien minder goed. Toch geven al die juichende recensies ons moed. We duiken er vol in en mocht het tegenvallen? Ach, dan komen we over een paar maanden bij je terug met weer de nieuwe trend van het moment.

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer van deze auteur

Meer lezen van Body & Mind