Padel, move over: dit worden de sporten van 2024

Body & Mind

Padel, move over: dit worden de sporten van 2024

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

10 januari 2024 om 19:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

10 januari 2024 om 19:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

In 2023 hadden we padel en #hotgirlwalks, maar 2024 staat in het teken van andere sporten. Heb je als goed voornemen om dit jaar écht wat meer te bewegen? Dan wil je deze trends eens uitproberen.

Reformer pilates Pilates is al jaren een trend en daarom nemen we de sport in al haar vormen gewoon weer mee naar het nieuwe jaar. Vooral reformer pilates wordt steeds populairder. Je weet wel, die intimiderende apparaten die je gebruikt tijdens pilatesoefeningen.

Badminton Vraag ons niet waar dit plotseling vandaan komt, maar volgens Pinterest wordt badminton de fitnesstrend van 2024. Het platform zag dat mensen massaal zochten naar foto's van badmintonrackets en -outfits. Sterker nog: die zoekopdrachten stegen met tachtig procent.

Lees ook: Deze bekende Nederlandse vrouwen transformeerden hun lichaam met hetzelfde traject

Cozy cardio We schreven er al eens eerder over, maar cozy cardio blijft een trend in het nieuwe jaar. De naam verraadt al een hoop, maar cozy cardio gaat erom dat je gaat sporten in een gezellige omgeving. Op een plek waar jij je fijn en veilig voelt dus, en vaak is dat niét de sportschool met pompende muziek en schreeuwende sportfanaten. Dus hup: dim de lichten, steek een kaarsje aan, maak je favoriete drankje klaar en trek geen strakke legging, maar een lekker huispak aan.

Fitnessen met AI AI speelt een steeds grotere rol in onze samenleving en in 2024 zal kunstmatige intelligentie ook de wereld van sport blijven beïnvloeden. Volgens onderzoek van David Lloyd zullen smartwatches nog geavanceerder worden, met de mogelijkheid om spiermassa, hydratatieniveau en bioleeftijd te meten. Handig, maar of we nou blij moeten zijn met die extra schermtijd..

#DanceFitness TikTok-dansjes doen op muziek, generatie Z kan er geen genoeg van krijgen. Niet gek dat de hashtag #DanceFitness in 2023 bijna een miljard (!) keer is bekeken op TikTok. Een soort Zumba, maar dan voor een andere generatie.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer lezen van Beauty

Meer van deze auteur