Goede start van je ochtend? Dit zijn 4 dingen die je 's avonds wil doen voor je het bed in duikt 

Body & Mind

Goede start van je ochtend? Dit zijn 4 dingen die je 's avonds wil doen voor je het bed in duikt 

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

7 mei 2024 om 19:00

Bron / Fotografie

beeld Valentina Vos

Gepubliceerd op

7 mei 2024 om 19:00

Bron / Fotografie

beeld Valentina Vos

Sommigen springen bij het eerste geluid van de wekker uit bed, terwijl anderen liefst veertien keer op de snooze-knop drukken voor ze kreunend opstaan. En weet je? Dat is helemaal oké. We kunnen tenslotte niet allemaal ochtendmensen zijn.

Maar elke kans die we krijgen om die ochtenden toch net wat draaglijker te maken, grijpen we graag met beide handen aan. Dus hier is een lijstje van vier dingen die je 's avonds kunt doen om je ochtend goed te beginnen.

Lees ook: Wil je slapen als een blok? Moet je gewoon je sleep window ontdekken (en dat doe je zo)

  1. Hot girl walks Of je nu een rustig rondje loopt na het avondeten of snel de hond uitlaat, een paar minuten wandelen in de frisse buitenlucht kan een wereld van verschil maken voor je ontspanning. Zie het als een kans om de gebeurtenissen van de dag te verwerken en wat kostbare tijd voor jezelf te claimen.

  2. Weg met die telefoon Deskundigen blijven het maar roepen: een uur scrollen voordat je gaat slapen is slecht voor je nachtrust. En we weten allemaal: een goede nachtrust is bepalend voor hoe je je de volgende ochtend voelt. Dus: zet alle apparaten minstens dertig minuten voor je naar bed gaat uit, en nog beter, bewaar ze buiten je slaapkamer.

  3. Maak een body scan Gaat er geen lampje branden bij het woord 'body scan'? Maak je niet druk, het is niet heel moeilijk. Tijdens een body scan richt je je aandacht op elk deel van je lichaam, beginnend bij je hoofd en eindigend bij je tenen. Let hier op dingen die je voelt. Het is een goede manier om te ontstressen en alle spanning los te laten.

  4. Reflecteren kun je leren Veel mensen zijn geneigd te piekeren over wat ze allemaal niet hebben gedaan op een dag, in plaats van te vieren wat ze wél hebben bereikt. Herkenbaar? Dan is dagelijks reflecteren misschien iets voor jou. Het maakt niet uit of je jouw gedachten opschrijft of er gewoon even bij stilstaat: neem de tijd om de stappen die je hebt gezet richting je doelen, de uitdagingen die je hebt overwonnen en de taken die je hebt afgerond, hoe klein ook, te erkennen. Deze bewustwording van vooruitgang zorgt voor een sterke, positieve start van de volgende dag. En vergeet niet, af en toe verdien je ook een schouderklopje van jezelf.

Het zijn slechts vier simpele aanpassingen, maar ze kunnen een wereld van verschil maken voor je ochtenden. Waarom probeer je deze gewoontes niet eens te implementeren? Zelfs als ze je ochtendhumeur maar een beetje verbeteren, is dat al pure winst.

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer van deze auteur

Meer lezen van Body & Mind