Verkouden? Dit onverwachte goedje schijnt de beste oplossing te zijn tegen keelpijn

Body & Mind

Verkouden? Dit onverwachte goedje schijnt de beste oplossing te zijn tegen keelpijn

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

26 maart 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

26 maart 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

De lente is gearriveerd, en ze heeft niet alleen zonnestralen en groene bomen meegebracht, maar ook een voorraad voorjaarsverkoudheden. Ondanks het heerlijke weer lijkt niemand immuun voor de jaarlijkse ronde van kriebelkeeltjes.

Als je last hebt van keelpijn heb je waarschijnlijk al de nodige oplossingen geprobeerd: van gemberthee met honing tot kippensoep en keelsnoepjes. De keuze is reuze als je op zoek bent naar iets tegen keelpijn. Waar je zelf waarschijnlijk nog niet gedacht, is het drinken van augurkensap.

Augurken? Wellicht is het niet een van de eerste dingen waar je aan denkt bij een zere keel, maar ze kunnen echt helpen. Dr. Yancey legt aan Well and Good uit dat elke vloeistof met een hogere zoutconcentratie dan je lichaam - zoals augurkensap dat 3,5 tot 5 procent zout bevat, terwijl ons lichaam maar 0,4 procent zout bevat - kan helpen bij het verminderen van ontstekingen.

Lees ook: Nog steeds als een malle aan het hoesten? Tijd om dit stuk fruit in te slaan

Verlichting Pot augurken kopen dan? Laten we de kosten en baten even tegen elkaar opwegen. Om te beginnen: augurkensap is niet een of ander wondermiddel dat jou binnen een uurtje van je keelpijn bevrijdt. Helaas, was het maar zo mooi. Máár, het kan de symptomen wel voor zo'n 10 à 15 minuutjes verlichten, zoals ook een lekker theetje dat kan doen.

Verder staan sommige mensen waarschijnlijk te springen bij het idee dat zo'n delicatesse ook nog eens goed is voor je keel, terwijl anderen nog liever een liter hoestdrank achterover slaan dan dat ze augurkensap moeten drinken. 

Echt goed advies geven kunnen we dus niet. Het is simpelweg een kwestie van smaak. Aan jou of je liever die keelpijn bestrijdt door aan een pot augurken te lurken, of aan een theetje. In elk geval beterschap, hè!

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer van deze auteur

Meer lezen van Body & Mind