Nog steeds als een malle aan het hoesten? Tijd om dit stuk fruit in te slaan

Body & Mind

Nog steeds als een malle aan het hoesten? Tijd om dit stuk fruit in te slaan

Meike van Zandvoort
Door

Meike van Zandvoort

Gepubliceerd op

15 januari 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

15 januari 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Voor iedereen die in januari nog steeds wordt geteisterd met de hoest die je al in oktober te pakken kreeg. Geen honingthee lijkt er tegenop te kunnen, maar er is een fruit die dat wél kan.

Insert tromgeroffel. Het is niemand minder en niemand meer dan, jawel, de peer. 

Reddende peer Blijkbaar is het groene fruit hét redmiddel tegen verkoudheid en hoesten. Dat idee komt voornamelijk uit de Chinese geneeskunde. Volgens hen kunnen peren keelpijn, hoest en overtollig slijm bestrijden. Soort superfood, wondermiddel, natuurlijk medicijn – net hoe je het wil noemen. Dat komt vooral door de vitamine C in peren. Vitamine C geeft het immuunsysteem een boost en beschermt het lichaam tegen schadelijke vrije radicalen. 

Samen met de vezels in het fruit, bevordert vitamine C de gezondheid van je longen en wordt de boel bacterievrij gehouden. Een ware boost voor je weerstand dus, en vooral als je niet alleen de peren eet, maar er ook perenwater van maakt. 

Lees ook: Ben jij nooit ziek? Zou zomaar eens met de grootte van je billen te maken kunnen hebben

Perenwater als redmiddel Wat je doet: pak een peer (het liefst biologisch gekweekt) en snij 'm in stukjes. Vervolgens gooi je de stukjes in een kleine pan, giet je er wat water bij en laat je de boel twintig tot dertig minuten pruttelen. Daarna kun je de peer eruit halen en het perenwater opdrinken. En de peer opeten, niet te vergeten. Dat is overigens ook een goede tip voor baby's vanaf zes maanden. Zij kunnen de zachte stukjes peer gemakkelijk eten en het afgekoelde perenwater drinken. Jij blij, baby blij, kriebelhoest weg. Wat wil je nog meer.

delen
Meike van Zandvoort

Meike van Zandvoort (2000) is tekststagiair bij &C en schrijft omdat ze verder voor geen meter kan rekenen. Ze aait elke kat die ze op straat tegenkomt, koopt het liefst elke dag een nieuw boek en wordt het allergelukkigst van een blauwe lucht.

Meer lezen

Meer van deze auteur