Eau de vagine: TikTok is in de ban van 'vabbing' en dít is wat het inhoudt

Body & Mind

Eau de vagine: TikTok is in de ban van 'vabbing' en dít is wat het inhoudt

Sanne Roes
Door

Sanne Roes

Gepubliceerd op

26 juli 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

26 juli 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Soms kom je op social media een term tegen die je nog niet kent, maar als je de betekenis opzoekt krijg je gelijk spijt: dit had je liever niet willen weten. Vabbing is zo'n term, en ja, de betekenis van dit woord gaan we je lekker wel vertellen. Want wij willen deze last niet alleen dragen, sorry not sorry.

Vabbing gaat al een tijdje rond op TikTok: vrouwen zweren dat het fenomeen ervoor zorgt dat ze meer succes hebben in de liefde. Tijdens een avondje uit of in de sportschool stappen er meer mensen op ze af als ze hebben ge-vabd. Wat ze daarvoor doen, vraag je? Ze gebruiken hun vaginale vocht – afscheiding dus – als parfum. Verwerk dat maar even rustig.

Lees ook: Holy shit: mensen zijn in shock nadat ze leren wat 'iglooing' betekent, en jij zo ook

Pussy juice parfum Maak je geen zorgen, bij vabbing – Vaginal dabbing – smeren mensen zich gelukkig niet helemaal in. Ze deppen hun Eau de afscheiding op hun polsen en achter hun oren – plekken waar je normaal ook je parfum opspuit. Het idee hierachter is dat je gebruik maakt van feromonen, om zo een seks- en/of liefdespartner aan te trekken. In de dierenwereld werkt het inderdaad zo. Door het uitscheiden van geuren met feromonen trekken vrouwtjes hun mannetjes aan om zich voort te planten.

Mensen zijn daar echter niet zo goed in, onze feromonen scheiden we af via zweet. Vanaf ons 20e wordt dit al een stuk minder, en daarnaast wassen we ons – als het goed is – regelmatig. De hoeveelheid feromonen is te laag om er iemand mee aan te trekken. Vandaar dat veel mensen een speciaal parfum of massageoliën kopen met feromonen erin, om tóch dat effect te krijgen.

Lekker zelfverzekerd Toch lijken de TikTokkers er sterk van overtuigd dat vabbing wél werkt. Volgens seks- en relatie-expert en auteur van het boek Great Sex Starts At 50: How To Age-Proof Your Libido Tracey Cox komt dat door het psychologische aspect van het fenomeen: 'Het helpt je om mentaal op het weg te komen. Je maakt een bewuste keuze voor jezelf: ja, ik wil seks,' zegt ze tegen Women's Health UK. Vabbing werkt dus volgens haar als een placebo. Mensen die dit doen worden zelfverzekerder, voelen zich aantrekkelijker en zijn bewuster op zoek naar een partner.

Lees ook: Komt squirtvocht nou wél of niet uit je blaas?

Doe maar niet Of we nu allemaal moeten vabben? Dat moet je lekker zelf weten, maar artsen raden het af. De vulva is namelijk erg gevoelig, en infecties liggen al gauw op de loer. Als jij zonder je handen te wassen je vingers in je vagina steekt om het vocht als parfum te gebruiken, breng je veel bacteriën over die voor nare infecties kunnen zorgen. Wil je tóch graag met geur een leuke partner aantrekken kun je dus beter een parfum met feromonen gebruiken. Better safe than sorry.

delen
Sanne Roes

Sanne Roes is geboren in 2000 (je weet wel, dat jaar dat de wereld zou vergaan maar toch gewoon bleef draaien) en is tekststagiair bij &C. Ze komt uit de Achterhoek maar kan geen woord dialect verstaan, behandelt haar planten alsof het haar kinderen zijn en zingt regelmatig - tot grote ergernis van de buren - de longen uit haar lijf onder de douche.

Meer Body & Mind

Meer van deze auteur