7 rode vlaggen die je wil vermijden zodat je geen Mr. Big aan je broek hebt hangen

Body & Mind

7 rode vlaggen die je wil vermijden zodat je geen Mr. Big aan je broek hebt hangen

Laudonne Roos
Door

Laudonne Roos

Gepubliceerd op

19 juli 2024 om 19:00

Bron / Fotografie

beeld HBO

Gepubliceerd op

19 juli 2024 om 19:00

Bron / Fotografie

beeld HBO

Superknap, rijk en charmant – ja, die Mr. Big leek op papier de perfecte match voor Carrie. Echter kwamen we er al snel achter dat dagdromen over deze emotioneel onbeschikbare vent geen zin heeft. Wil je geen tien jaar verspillen aan zo'n type? Dan is deze 'herken de rode vlaggen van Mr. Big'-minicursus iets voor jou.

Net als Carrie kun je al in een mum van tijd over je oren verliefd raken op zo'n gladjanus, maar hou je hoofd erbij. In zulk gedoe heb je toch helemaal geen zin?

Lees ook: Setjetting is hot: we reizen massaal naar film- en serielocaties, en deze 5 zijn favoriet

1. Je wordt aan het lijntje gehouden In een relatie wil je helemaal honderd procent voor iemand gaan. En tja, als je dat niet terugkrijgt dan heb je een probleem. Je krijgt kruimels aan aandacht, maar nooit de hele boterham. Het ene moment ben je 'niets serieus' en het andere moment staat diegene op de stoep met een fles wijn en nodigt die je uit om volgende week naar een werkfeest te komen. Wat wil je nou, mens?

2. Je hoort bij diegene, maar niet in diens leven Hoe graag (en vaak) die je ook ziet, je blijkt er toch altijd net niet helemaal bij te horen. Jullie spreken vaak af, slapen altijd bij elkaar, diegene weet hoe jouw leven in elkaar zit, maar om de een of andere reden zie je er andersom niet zoveel van. Je weet niet wie diens beste vrienden zijn, je bent nog nooit bij diens ouders geweest – misschien ben je zelfs wel voorgesteld aan iemand als 'een vriendin', net als Mr. Big bij zijn moeder deed toen hij Carrie bij de kerk tegenkwam. Je wil niet iemands geheim zijn, toch? Nope.

3. Reken maar niet op deze persoon Dit type staat als eerste de beste voor je deur als je vraagt of die wil langskomen om drie uur 's nachts, maar wanneer puntje bij paaltje komt kun je er niks mee. Heb je een etentje met vriendinnen gepland, dan komt die niet opdagen of verzint-ie een stom excuus. Wanneer je iets wil doen wat de relatie 'serieus' maakt zoals kleren voor diegene kopen of diens vrienden ontmoeten, zegt die altijd af. Dan is het laat, dan is er een hoop werk, dan kunnen diens vrienden niet – altijd is 't hetzelfde liedje.

4. Om een of andere reden wil je niet weg Hoe pijn jullie relatie ook doet, for some reason blijf je altijd bij jouw eigen Mr. Big. Na wéér een grote ruzie ben je er helemaal klaar mee, je tas is gepakt en nu ga je voor het echie weg. Ja, dat dacht je. Maar eindstand sta je na een lief appje of gebaar weer voor diens deur. Door hoogtepunten als een hete nacht samen of heel veel lol, voelt het even alsof er geen vuiltje aan de lucht is. Een paar dagen later komt er onweer en is er weer een excuus of een ruzie, maar dat maakt voor jou niet uit. Je bent verliefd op het idee van hoe het er altijd uit zou kúnnen zien, maar spoiler alert: dit werkt niet.

Lees ook: Klaar met And Just Like That? Deze 5 series zijn net zo leuk

5. Je voelt je nooit goed genoeg Liegen over jezelf is nooit goed, maar als je de leugentjes om bestwil voorbijgaat en een hele nieuwe persona creëert voor je Mr. Big dan is er iets mis. Of je nou in een glimmende jurk staat of in je badjas, als je niet honderd procent jezelf bent dan gaat je relatie nooit lukken. Ga je de rest van je leven doen alsof je heel georganiseerd bent, terwijl je altijd als kip zonder kop rondrent? Da werk nie. Je moet geaccepteerd worden zoals je bent en dat doet deze imbeciel niet.

6. Diegene is niet geïnteresseerd in jou Weet degene in je bed eigenlijk wel wat je lievelingskleur is? Of dat je alleen augurken van een bepaald merk eet, en de rest wel kan uitkotsen? Al jouw leuke hobby's en karaktertrekjes moeten als drugs zijn voor je liefde, die wil jou het allerbeste kennen. Heeft jouw persoon dit niet? Eh… Sorry dat je het van ons hoort, maar (s)he's just not that into you.

7. Diegene is een praatjesmaker En misschien wel een van de ergste dingen op deze lijst: diegene is een enorme praatjesmaker die zich overal uit kan praten. Goed kunnen lullen is top als je op de markt vis verkoopt, maar in een relatie hoef je iemand niet te manipuleren en gaslighten. Na een ruzie krijgt diegene het toch elke keer voor elkaar om jou schuldig te laten voelen, alsof jij de boosdoener bent. Je eindigt weer verstrengeld met elkaar in bed, en de ander heeft gewonnen.

Herken je deze signalen? We willen de boel niet verpesten, maar dan is het misschien een goed idee om heel hard weg te rennen voordat je in een tien jaar lange situationship met een of andere idioot zit. Je bent tenslotte geen Carrie Bradshaw.

delen
Laudonne Roos

Laudonne (2002) is tekststagiair bij &C en een ware 'geek'. Ze is een echte filmfreak, zeker als het gaat om de Harry Potter-films. Hoewel de boeken natuurlijk beter zijn. Als ze geen films kijkt geeft ze haar hele salaris uit aan make-up en skincare bij de Sephora.

Meer van deze auteur

Meer lezen