Jaarhoroscoop: dit staat er in de sterren over liefde en geld in 2023

Body & Mind

Jaarhoroscoop: dit staat er in de sterren over liefde en geld in 2023

Nathalie Kriek
Door

Nathalie Kriek

Gepubliceerd op

19 december 2022 om 08:00

Gepubliceerd op

19 december 2022 om 08:00

Ga je dit jaar eindelijk je financiën op een rijtje krijgen, aan een nieuwe studie beginnen of die droomjob scoren? En hoe zit het met de liefde en vriendschappen – wordt er nog een beetje gekletst en geketst? Je leest het in onze grote jaarhoroscoop.

Ram 21 maart - 20 april Liefde Het is begrijpelijk dat jij af en toe wat meer tijd voor jezelf nodig hebt, maar het zou je sieren als je je partner dat ook gunt. Single? Je bent wel weer eens toe aan een leuke relatie, maar in de kroeg en op datingapps zie je helaas niet veel soeps. De kans is groter dat de vonk zomaar overspringt bij iemand die je al een poosje kent.

Geld Na de chaos die je in de afgelopen jaren hebt gecreëerd, krijg je in 2023 eindelijk je boekhouding meer op orde. Krijg je een beetje financieel overzicht. Hoewel alles kneiterduur is geworden, lukt het je toch beter om rond te komen en zelfs wat te sparen. Hoe meer je je saldo ziet groeien, hoe gemotiveerder je wordt. Lekker bezig, maar probeer niet door te slaan. Voor je het weet draai je elke cent drie keer om en gun je jezelf helemaal niets meer.

Stier 21 april - 20 mei Liefde Je libido zit in een opwaartse spiraal, waardoor je steeds vaker behoefte hebt aan seks en meer openstaat voor nieuwe experimenten. Ben je single en krijg je steeds vaker de kriebels daarbeneden, dan is er helaas niet altijd iemand in de buurt met wie je lekker los kunt gaan. Je ontmoet geen serieus langetermijnmateriaal, maar er staan wel wat korte relaties voor de deur. Nu maar hopen dat je juist in die periodes horny as hell bent.

Geld Financieel sta je er het komende jaar beter voor dan in 2022. Je gaat meer verdienen en hebt minder geldzorgen. Het scheelt dat je niet veel nodig hebt, want daardoor weet je je uitgaven goed onder controle te houden. Zelfs op de momenten dat je toch een tikkie krap zit, vind je altijd wel weer een manier om zonder al te veel kleerscheuren het laatste stukje van de maand door te komen.

Lees ook: Weet je dat ook weer: deze namen en sterrenbeelden zijn dit jaar het vaakst geliket op datingapps

Tweelingen 21 mei - 20 juni Liefde Het voeren van moeilijke gesprekken behoort in 2023 eindelijk tot het verleden. Jij en je lief zijn het vaker met elkaar eens. En de onderwerpen waarover jullie het nog steeds oneens zijn, worden gewoon gezellig vermeden. Meer plezier en minder ruzie in de tent, dus. Helemaal prima. Als single ontmoet je via vrienden iemand die je wel héél erg leuk vindt. En dat blijkt geheel wederzijds te zijn.

Geld Heb je een relatie, dan zul je het komende jaar op financieel gebied regelmatig op je partner leunen. Je lief staat er in 2023 nu eenmaal iets beter voor dan jij, waardoor je hem of haar zo nu en dan moet vragen iets te lenen. Ben je single, dan zul je het toch echt alleen moeten klaren. Je raadt het al: dat wordt vaak ploeteren en sappelen. Tenzij je jezelf wat vaker op de vingers tikt, natuurlijk. Vooral op de momenten dat je naar je creditcard grijpt.

Kreeft 21 juni - 20 juli Liefde De relatie tussen jou en je lover gaat er in 2023 alleen maar op vooruit. Het wordt zelfs een jaar van grote nieuwe stappen, dus het is wel duidelijk dat jullie samen verder willen. Kom maar door met die toekomstplannen. Als single sta je hartstikke open voor een nieuwe vlam. Tip: wil je iemand die ook klaar is voor een serieuze relatie en geen spelletjes met je speelt, blijf dan vooral weg van types die straattaal spreken. Je weet toch.

Geld Geld is een dingetje, dit jaar. De kosten rijzen de pan uit, terwijl je inkomsten nagenoeg hetzelfde blijven. Dit zorgt voor een disbalans waar je je handen vol aan hebt. Zuinig boodschappen doen, energie besparen, weinig autorijden of misschien zelfs je koets verkopen: alle beetjes helpen. Trek bij problemen meteen aan de bel en maak een betaalafspraak. Scherp blijven, dus. En probeer een extra zakcentje te verdienen, als dat kan.

Leeuw 21 juli - 21 augustus Liefde Ben je single? Volgend jaar sta je open voor de liefde. Hoewel een nare ervaring uit het verleden je een beetje voorzichtig heeft gemaakt, durf je het toch aan om iemand toe te laten. Gelukkig maar, want er komen erg leuke mensen op je pad. Ben je samen met iemand, dan heb je dit jaar meer behoefte aan spanning. Eerlijk is eerlijk, het gaat er inderdaad een beetje truttig aan toe tussen jullie.

Geld Je verdient genoeg om rond te komen, maar je meterslange wensenlijst gooit wat roet in het eten. Vooral in de categorie ‘wonen’ zijn er nog allerlei projecten die je wil realiseren, en dan hebben we het niet over klussen van een paar tientjes. Het wordt dus een jaar van keuzes voor jou: je gaat voor flink wat financiële armslag óf je geeft alles uit aan je paleis om er een eh, nog mooier paleis van te maken. Je wordt van beide opties blij.

Maagd 22 augustus - 22 september Liefde Je komt in 2023 voor een belangrijke keuze te staan, die je samen met je partner zult moeten maken. Deze beslissing kan belangrijk zijn voor jullie gezamenlijke toekomst. Ook als single moet je een dikke knoop doorhakken. Wellicht wel om iets uit het verleden definitief los te laten. Misschien: het telkens weer terugkeren naar een zekere ex die al driehonderd keer bewezen heeft niet bij je te passen, omdat je het nog één keer wil proberen en het alleen dan zeker kunt weten?

Geld Doordat je meer orde in je administratie aanbrengt, krijg je meer inzicht in je inkomsten en uitgaven. Daardoor hou je meer geld over en krijg je meer rust. Houden we van. Verder kun je dit jaar een royale gift verwachten, mogelijk van (een van) je ouders. Qua inkomen uit werk blijft alles hetzelfde. Maar doordat je stukken beter met je geld omgaat, krijg je toch een relaxter financieel jaar dan in 2022.

Lees ook: Michele Knight koppelt mensen op basis van astrologie: 'Het garandeert een connectie'

Weegschaal 23 september - 22 oktober Liefde Dit wordt een geweldig jaar voor de liefde. Ben je met iemand samen, dan is de kans groot dat jullie in 2023 gaan samenwonen of trouwen. Ook het kopen van een huis of het krijgen van een kind behoort tot de mogelijkheden. Ook voor singles geldt: love is in the air. Je krijgt het alleen niet in de schoot geworpen. Als je iemand leuk vindt, zul je zelf het initiatief moeten nemen, Weegschaal.

Geld Dankzij je eigen inzet gaat je inkomen er flink op vooruit. Waak er wel voor dat je niet gaat leven naar dat inkomen, want dan gaat dat lekkere bedrag geheid op. Dan merk je op je bankrekening niets meer van je financiële vooruitgang. Je houdt nog steeds van mooie dingen en hebt ook nog steeds een gat in je hand. Een gevaarlijke combinatie als je wil sparen.

Schorpioen 23 oktober - 22 november Liefde Via familie, vrienden, buren of collega's leer je iemand kennen die je erg aantrekkelijk vindt. Hoewel je niet meteen wordt overvallen door fladderende vlinders, ben je bereid het een kans te geven. Heb je een relatie, dan pas je dit jaar wat meer verbale technieken toe in de slaapkamer. Er mogen best wat meer geile praatjes worden geventileerd, vind je. Al moet je het ook weer niet overdrijven, anders wordt het lachwekkend.

Geld Je financiën gaan erop vooruit, en dat is niet helemaal toevallig. Je bent namelijk enorm bezig met het verhogen van je inkomen en probeert steeds meer te sparen en te besparen. Als jij echt graag iets wil en je je er helemaal op toelegt, dan lukt het je ook. Het is dus niet verwonderlijk dat je dit jaar op financieel gebied niets tekortkomt. Lekker blijven bewaren en vergaren.

Boogschutter 23 november - 20 december Liefde Je flapt er soms iets te gemakkelijk iets uit, waardoor je partner zich gekwetst of aangevallen voelt. Ai. Maar bekijk het eens van de positieve kant: je durft in elk geval beter dan vroeger te zeggen wat je voelt, en bent daar (behoorlijk) eerlijk over. Alleen nog even werken aan de manier waarop je dat uit, dus. Ben je single, dan zul je dat niet lang meer blijven. Iemand vindt je leuk en doet ook echt moeite voor je. Kijk, dát wil je.

Geld Op financieel gebied is het beter om dit jaar even geen al te grote risico's te nemen. Zolang je zorgt dat je genoeg verdient om netjes rond te komen en je elke maand een bedrag probeert te sparen, kun jij je nergens een buil aan vallen. Het wordt geen goed jaar om te investeren, te beleggen, cryptomunten te kopen of op welke manier dan ook te gokken of te speculeren. Kies voor de veilige weg en je zit safe.

Steenbok 21 december - 19 januari Liefde Je partner heeft dit jaar minder zin in sociale verplichtingen – denk: feestdagen, verjaardagen en familiedagen. Dit zou nog weleens een serieus probleem kunnen opleveren, omdat jij overal wel graag naartoe gaat (of in elk geval vindt dat dat gewoon zo hoort). Elkaar vrijlaten in elkaars keuzes is de beste optie. Single? Jij bent klaar voor de liefde. Helaas laat de ware alleen nog even op zich wachten.

Geld Je geeft dit jaar veel geld uit aan wonen. Misschien ga je de tent wel verbouwen of staat er een verhuizing op de planning. Hoewel er niets mis is met je inkomen, kunnen er dit jaar wel misverstanden ontstaan als het gaat om overschrijvingen. En dan hebben we het niet alleen over uitgaven. Moet je net even te lang wachten op een betaling, trek dan dus gerust aan de bel om te vragen waar je poen blijft.

Waterman 20 januari - 18 februari Liefde Omdat je je door je partner onbegrepen voelt, creëer je onbewust meer afstand en praat je voor jezelf goed dat je steeds meer zin krijgt in die ene ex, van wie je dondersgoed weet dat hij of zij puur vergif voor je is. Misschien is het een idee om wat meer aandacht te besteden aan de communicatie met je lief? Als je single bent, ontmoet je iemand die jou wil om de verkeerde redenen. Blijf alert en vergeet nooit wat je waard bent.

Geld Je hebt geleerd van fouten die je in het verleden hebt gemaakt, dus nu doe je retegoed je best om niet meer in oude gewoonten te vervallen. Zo doe je niet aan rood staan, koop je minder op afbetaling en maak je liever geen gebruik meer van afterpay. Op die manier hou je meer overzicht en geef je bewust én onbewust minder uit aan troep die je eigenlijk niet nodig hebt. 28 mascara's, waar hébben we het over.

Het staat in de sterren

Uitverkocht
39 ,80

Vissen 19 februari - 20 maart Liefde Je bent hartstikke happy met je partner, maar jij investeert wel (veel) meer in jullie relatie dan hij of zij. Vergeet niet: hoe meer je geeft, hoe gewoner dat vaak wordt. Zegt je lief nog weleens dankjewel tegen je? Ook als single is het belangrijk om altijd jezelf te blijven en zeker geen toneelstukje op te voeren om op een bepaalde manier over te komen. Je bent echt al leuk en goed genoeg.

Geld Financieel zul je er in 2023 beter voor staan dan in 2022, een jaar waarin je financiën nogal op en neer gingen. Dit jaar krijg je veel meer stabiliteit op geldgebied, en dat betekent ook: meer rust. En meer mogelijkheden, want in tegenstelling tot voorgaande jaren heb je voor allerlei dingen nu wél de financiële middelen. Denk hierbij aan vakantie en nieuwe spullen voor je huis.

De rest van je jaarhoroscoop lees je in &C's Warm, waanzinnig winterboek

7 ,45

delen
Nathalie Kriek

Nathalie Kriek verzorgt voor &C de horoscopen en is naast astroloog, tarotist en droomduider ook auteur van inmiddels 9 boeken en tekstschrijver voor diverse media. Spiritualiteit omschrijft zij als het vinden van de juiste balans tussen lichaam en geest; meer bewustwording, minder bullshit. En ja, dat mag soms best met een beetje humor.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen

Veel leesplezier

Voor je body & mind