Fé (27) werkt bij een technisch bedrijf: 'Saai en stoffig? Totaal niet'

Body & Mind

Fé (27) werkt bij een technisch bedrijf: 'Saai en stoffig? Totaal niet'

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

11 oktober 2023 om 11:00

Gepubliceerd op

11 oktober 2023 om 11:00

Fé van Teeffelen studeerde bedrijfskunde. Een baan bij een technisch bedrijf lag dan ook niet diréct in de lijn der verwachting, maar na haar traineeship bij Alliander was ze om - en dat genoegen was geheel wederzijds.

Nu, 2,5 jaar later, geeft ze leiding aan een team van werkvoorbereiders. Ze vertelt ons wat er zo leuk is aan haar baan, én hoe die het op verjaardagen doet. Open en eerlijk Even wat feiten. Fé, wat doe je nou precies? 'Ik stuur een club van werkvoorbereiders aan, die gemiddeld per jaar 20.000 opdrachten verwerken. Dit zijn interne opdrachten, maar ook vragen van klanten die bijvoorbeeld de gasaansluiting willen laten verwijderen, of een verzwaring in de meterkast willen vanwege de komst van zonnepanelen op het dak.' Een team, een taak Wat ze zo leuk vindt aan haar baan? 'De afwisseling is heel leuk. In mijn rol als teamleider, maar ook specifiek binnen het bedrijf. De hele dag in mijn eentje in een kamer zitten, past niet bij me. Bij Alliander doen we het echt samen. Nadenken, uitwerken: een team, een taak.' Daarbij roemt ze de bedrijfscultuur. 'Iedereen is lekker ondernemend, open en eerlijk. Met z’n allen de schouders eronder, ik hou ervan.' Jong en fris Die schouders zijn ook nodig, want die energietransitie naar een duurzame toekomst, gaat niet vanzelf. 'Om van de fossiele brandstof af te komen, moeten we echt slimmer en handiger worden. Innoveren met waterstof bijvoorbeeld, en kijken hoe we de pieken op het stroomnet kunnen oplossen. Daarom werken hier veel jonge mensen, met frisse en goede ideeën. Die zijn nodig om te kunnen blijven innoveren en die transitie te realiseren.'

Alliander - Fé - &C's Editie #11 2023 - Julie Vielvoije

Niks saai en stoffig Die transitie triggert veel mensen, als ze over haar baan vertelt - bijvoorbeeld op verjaardagen. Hoe wordt er op haar werk gereageerd? 'Wisselend, haha. Veel mensen vinden het goed dat ik bezig ben met iets maatschappelijks en iets nuttigs. Zo zie ik het zelf ook. Maar mensen denken ook: Alliander is een semi-overheidsbedrijf, dat is een beetje saai en stoffig. Dat vind ik dus helemaal niet. Er werken hier zoveel jonge mensen, we zijn constant bezig met innoveren en vernieuwen.' Uitdaging Hoe kijkt ze zelf eigenlijk aan tegen de duurzame toekomst? 'Ik heb wel het gevoel dat het gaat lukken, anders was ik allang afgehaakt. Maar: het is wel een uitdaging. Het net zit vol, dat moeten we gaan oplossen. En dat gaat ook lukken, maar misschien moeten klanten langer wachten dan we zouden willen. Daarin hebben we elkaar nodig.' Je ziet: de energietransitie is onmogelijk. Zonder jou. Ook werken bij Alliander? Kijk op werkenbij.alliander.com. Dit is een samenwerking met Alliander.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer lezen