Vraag het Beauty Editor Xana: 'Wat kun je doen tegen droge lippen in de herfst?'

Beauty

Vraag het Beauty Editor Xana: 'Wat kun je doen tegen droge lippen in de herfst?'

Xana Ferreira Chicano
Door

Xana Ferreira Chicano

Gepubliceerd op

18 november 2022 om 12:00

Gepubliceerd op

18 november 2022 om 12:00

Heb jij prangende beautyvragen? Of een beauty-onderwerp waar je van staat te popelen om over te lezen? Vertel het ons. Iedere week beantwoordt onze Beauty Editor Xana één van jullie beautyvragen. Met deze week: droge lippen.

'Hi Xana, wat zijn goede tips tegen droge lippen? - Maaike

Hi Maaike, goede vraag. Zelf heb ik hier ook altijd veel last van tijdens de herfst. Over het algemeen is onze huid in de herfst droger, en onze lippen vormen daarop geen uitzondering. Lees verder om te ontdekken wat droge lippen in de herfst veroorzaakt en hoe je ze beter kunt verzorgen.

Waarom hebben we nú droge lippen? Er zijn verschillende oorzaken voor droge lippen in de herfst. De koude lucht en wind beschadigen je lippen. Het is natuurlijk een teer stukkie huid dat onbedekt door 't leven gaat. Daardoor worden lippen meer blootgesteld aan het herfstweer dan de rest van je lichaam. Gebrek aan vocht kan een ander belangrijke factor zijn. Al met al, de koudere maanden zijn niet al te best voor je mond.

Dít kun je doen Of je nou last hebt van droge lippen in de herfst of op elk ander moment van het jaar, er zijn enkele basistips die je kunt volgen om je lippen gehydrateerd te houden. Gebruik regelmatig lippenbalsem. Mijn favoriet scoor je voor een prikkie. Dat is deze van PawPaw (hieronder). Mijn tip: smeer een dikke laag op je lippen voor 't slapen gaan. Trekt lekker in dat tere huidje en zorgt voor hydratatie verhoging. Het is super belangrijk om een lippenbalsem te gebruiken zonder irriterende ingrediënten. Wat moet je dan vermijden? Smaakstoffen, kamfer, eucalyptus, menthol en andere geurstoffen. Ga op zoek naar hydraterende lippenbalsems die parfumvrij en hypoallergeen zijn. Koop ook een lippenbalsem met een SPF van 30 of hoger. Je beseft het misschien niet, maar je lippen hebben net zo goed bescherming tegen de zon nodig als de rest van je huid.

Shop mijn 3 favoriete balsems

1. Original Clear Balm € 6,75 PawPaw

PawPaw Balsem

SHOP NU

2. Ik zweer bij dit product van Pixi, heb 'm altijd bij me.

Uitverkocht
21 ,00

3. Lippenbalsem met SPF € 14 Paula's Choice

Lippenbalsem met SPF

SHOP NU

Ben jij ook benieuwd naar een bepaald beauty-onderwerp? Stuur mij je prangende beautyvragen: xana.ferreira.chicano@andcmedia.nl. Wie weet beantwoord ik jouw vraag wel volgende week vrijdag.

delen
Xana Ferreira Chicano

Xana (lees: Shan-na) Ferreira Chicano is editor Style & Beauty en geboren in de vorige eeuw. 1996 om precies te zijn. Is een Zaanse, maar tegelijk ook een Spaanse. Olé. Smelt van Schuimtaart van de oer-Amsterdamse banketbakker Van der Linde (eigenlijk van bijna alle soorten taart). En heeft, heel stiekem, een tassenverslaving.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen

Shop meer skincare producten