Joey Jaq brak met zijn ouders, maar heeft nu zijn chosen family: 'Zij zijn alles wat ik nodig heb'

Beauty

Joey Jaq brak met zijn ouders, maar heeft nu zijn chosen family: 'Zij zijn alles wat ik nodig heb'

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

4 april 2024 om 11:00

Gepubliceerd op

4 april 2024 om 11:00

In de podcastserie No Filter Needed gaat influencer Rianne Meijer samen met IT Cosmetics en &C in gesprek met inspirerende mensen. Het thema van de podcast: confidence. Hoe zelfverzekerd zijn haar gasten? Wat doen ze als ze wat minder lekker in hun vel zitten? En wat niet? Ze houden zichzelf letterlijk en figuurlijk een spiegel voor. Deze week: Joey Jaq.

Als iemand kan meepraten over zelfvertrouwen, dan is het de Amerikaanse content creator Joey Jaq wel. Joey lijkt altijd vrolijk, optimistisch en zelfverzekerd. En dat ís hij inmiddels ook, maar hij heeft wel een hoop hobbels moeten nemen. Rianne gaat daarover met hem in gesprek en intussen maken ze zich klaar voor de dag met make-upproducten van IT Cosmetics.

IT Cosmetics gaat graag het gesprek aan over (natuurlijke) schoonheid. Iedereen zijn of haar flaws laten omarmen, dat is hun missie. De producten van IT Cosmetics kunnen daarbij helpen. Die zijn gemaakt in samenwerking met plastisch chirurgen en dermatologen en bevatten alleen de beste skincare-ingrediënten. Daarmee krijgt niet alleen je huid, maar ook je zelfvertrouwen een boost.

Steun van je ouders Joey groeide op in Texas, bij ouders die hem niet accepteerden zoals hij was. Hij gedroeg zich volgens hen te vrouwelijk, praatte verkeerd, zat verkeerd, liep verkeerd en oh ja, het was not done dat hij op mannen viel. En tóch staat Joey vandaag de dag megasterk in z’n schoenen. Het woord onzeker kent hij eigenlijk niet.

Dat is best opmerkelijk als je bedenkt dat zelfvertrouwen – een realistische kijk op je eigen kunnen – zich vooral ontwikkelt in de kinderjaren. Of je veel zelfvertrouwen hebt, zit deels in je genen, zo’n dertig tot vijftig procent. Maar ook je omgeving speelt een belangrijke rol. Heb je ouders die je troosten, helpen, steunen? Zo ja, dan is de kans groter dat je (later) een eigen mening durft te vormen en zelf dingen durft te ondernemen.

Honderd procent zichzelf Uit onderzoek blijkt dat ons zelfvertrouwen over het algemeen het grootst is als we rond de zestig zijn en wat minder groot in onze tienerjaren, maar Joey laat tegelijkertijd zien dat confident zijn soms ook een keuze is. Want hoewel hij bepaald geen supportive omgeving had, liet hij zich niet klein krijgen.

Zodra het kon, verhuisde hij naar New York. Daar bloeide hij op. Hij had opeens internet en ontdekte dankzij social media en zijn nieuwe stad dat er meer mensen ‘zoals hij’ bestonden. Joey: ‘People are living the good life.’ Als klap op de vuurpijl ontmoette hij de liefde van zijn leven, de Nederlandse Nick. Hij brak met zijn ouders, verhuisde naar Nederland en bouwde hier een heel nieuw leven op.

Inmiddels heeft hij hier zijn chosen family, zij zijn alles wat hij nodig heeft. Degenen die struggelen met hun zelfvertrouwen wil hij meegeven: ‘Wacht niet tot mensen jou green light geven om de make-up te dragen die je wil, om je te kleden hoe jij wil. Dat gaat niet gebeuren. Het moet vanuit jezelf komen. Geef jezelf die goedkeuring.’

Deze producten hebben Joey en Rianne gebruikt:

Joey Jaq Je Ne Sais Quoi™ Lip Balm Treatment, Bye Bye Lines Hyaluronic Acid Serum, Confidence In An Eye Cream™, Confidence In A Cream™, Heavenly Luxe™ Flat Top Buffing Foundation Brush #6, CC+ Cream Nude Glow in Medium, CC+ Cream Nude Glow in Neutral Tan, CC+ Cream Nude Glow in Rich, Bye Bye Dark Spots Concealer in 31 Medium Neutral, Heavenly Luxe™ Dual Airbrush Concealer Brush #2, Bye Bye Under Eye Bags, Heavenly Luxe™ French Boutique Blush Brush #4, Bye Bye Pores Pressed™ Powder in Transparent.

Rianne Meijer Confidence In A Cream, CC+ Cream Original in Light, Heavenly Luxe™ Complexion Perfection Brush #7, Bye Bye Dark Spots Concealer, Bye Bye Dark Spots Concealer (contour) in 53 Rich Neutral, Heavenly Luxe™ French Boutique Blush Brush #4, Bye Bye Pores Blush, Superhero™ No-Tug Eyeshadow Stick in Silk Armour, Superhero™ No-Tug Eyeshadow Stick in Epic Amethyst, Heavenly Luxe™ Dual Airbrush Concealer Brush #2, Superhero™ Mascara in Black, Superhero™ No-Tug Eyeshadow Stick (highlighter) in Passionate Pearl.

IT Cosmetics is verkrijgbaar bij ICI PARIS XL.

Alle afleveringen van No Filter Needed beluister je via je favoriete podcast-app.

Dit is een samenwerking met IT Cosmetics.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer lezen van Beauty