Als Vera Camilla het spannend vindt om een foto te posten, doet ze het júíst

Beauty

Als Vera Camilla het spannend vindt om een foto te posten, doet ze het júíst

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

28 maart 2024 om 11:00

Gepubliceerd op

28 maart 2024 om 11:00

In de nieuwe podcastserie No Filter Needed gaat influencer Rianne Meijer samen met IT Cosmetics en &C in gesprek met inspirerende mensen. Het thema van de podcast: confidence. Hoe zelfverzekerd zijn haar gasten? Wat doen ze als ze wat minder lekker in hun vel zitten? En wat niet? Ze houden zichzelf letterlijk en figuurlijk een spiegel voor. Deze week: Vera Camilla.

Terwijl Vera en Rianne honderduit praten, maken ze zich klaar voor de dag met make-upproducten van IT Cosmetics. Confidence zit in het DNA van dit merk. Juist onze perfectly imperfect eigenschappen maken ons uniek en prachtig, vindt IT Cosmetics. Je moet ze alleen leren omarmen. De producten van IT Cosmetics kunnen daarbij helpen. Die zijn gemaakt in samenwerking met plastisch chirurgen en dermatologen en bevatten alleen de beste skincare-ingrediënten. Daarmee krijgt niet alleen je huid, maar ook je zelfvertrouwen een boost.

Selflove Vera is al vijftien jaar op internet te vinden als content creator. Instagram bestond nog niet toen ze begon en we kenden slechts een handjevol youtubers, onder wie dus Vera. Ze maakte vooral make-upvideo’s en bouwde daarmee een grote schare volgers op. Inmiddels is ze uitgegroeid tot voorbeeld op het gebied van selflove en mental health.

Dat word je natuurlijk niet zomaar. De afgelopen jaren worstelde Vera behoorlijk met haar mentale gezondheid. Ze kreeg een burn-out en belandde in een depressie. Helaas herkenbaar voor veel (jonge) vrouwen in Nederland. Van de Nederlanders van achttien jaar en ouder heeft veertien procent psychische klachten. Het percentage is het hoogst onder jonge vrouwen van 18 tot en met 34 jaar.

Iedereen mag er zijn Vera krabbelde langzaam weer op uit het dal. Dat is eigenlijk een understatement: ze staat weer behoorlijk stevig in haar schoenen. ‘Ik heb best veel zelfvertrouwen. Als ik naar mezelf kijk in de spiegel en naar mijn leven, denk ik: je doet het goed.’ En ja, natuurlijk zitten er dagen tussen dat ze nog even wankelt, maar, zegt ze: ‘Niemand is 365 per jaar confident, op sommige dagen zie je het gewoon even niet meer zitten. Dat mag, life happens.’

Met die mindset is ze voor velen dus een rolmodel geworden. Ze wil laten zien dat iedereen er mag zijn, ook al moet ze daar soms best een drempel voor over. Ze weet inmiddels dat, júíst als ze het spannend vindt om een foto te posten, het loont om het wel te doen. ‘Dat zijn de foto’s die de meeste impact maken. Ik vond het vroeger enorm spannend om bikinifoto’s te plaatsen, maar doe het wel omdat anderen zich misschien herkennen in mijn lichaam. Ik wil ze meegeven: ook wij mogen genieten van het lekkere weer.’

Inspiratie Laten we hopen dat jongeren zich erdoor laten inspireren. Want hoewel ruim de helft van hen vindt dat sociale media een goede invloed hebben op hun geluksgevoel, vindt ook nog veertig procent dat sociale media een slechte invloed hebben op hun zelfbeeld. Ook daar heeft Vera nog wel een goeie tip voor: ‘Volg geen mensen die je doen twijfelen aan jezelf. Volg mensen die je zelfvertrouwen geven en je laten inzien dat je goed bent zoals je bent. En daarnaast: probeer open te zijn over je struggles, dan merk je dat je niet de enige bent.’

Worstel je zelf met je mentale gezondheid? Je kunt hiermee altijd bij je huisarts terecht. Samen kunnen jullie kijken wat de beste volgende stap is. Hij of zij kan je bijvoorbeeld zelf behandelen, doorsturen naar een psycholoog binnen de praktijk (de praktijkondersteuner) of een doorverwijzing geven voor specialistische hulp buiten de praktijk. Je kunt ook direct een psycholoog inschakelen, bijvoorbeeld online. Je hebt daarvoor geen verwijzing nodig.

Deze producten hebben Vera en Rianne gebruikt:

Vera Camilla Confidence In A Cream, CC+ Cream Original SPF 50 in Fair, CC+ Cream Nude Glow in Fair Porcelain, Bye Bye Dark Spots Concealer in 20 Light Cool, Bye Bye Dark Spots Concealer (contour) in 44 Tan Warm, Bye Bye Dark Spots Concealer (contour) in 53 Rich Neutral, Heavenly Luxe ™ Complexion Perfection Brush #7, Heavenly Luxe ™ Dual Airbrush Concealer Brush #2, Bye Bye Pores Bronzer, Heavenly Luxe ™ French Boutique Blush Brush #4, Bye Bye Pores Blush in Je Ne Sais Quoi, Heavenly Luxe ™ Wand Ball Powder Brush #8, Superhero ™ No-Tug Eyeshadow Stick in Silk Armour, Superhero ™ Mascara in Black, Brow Power™ Universal Eyebrow Pencil in Universal Taupe.

Rianne Meijer Confidence In A Cream, CC+ Cream Nude Glow in Light, Bye Bye Dark Spots Concealer, Bye Bye Dark Spots Concealer (contour) in 53 Rich Neutral, Heavenly Luxe ™ Complexion Perfection Brush #7, Heavenly Luxe ™ French Boutique Blush Brush #4, Heavenly Luxe ™ Dual Airbrush Concealer Brush #2, Bye Bye Pores Bronzer (als oogschaduw), Superhero™ Mascara in Black.

IT Cosmetics is verkrijgbaar bij ICI PARIS XL.

Alle afleveringen van No Filter Needed beluister je via je favoriete podcast-app.

Dit is een samenwerking met IT Cosmetics.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer lezen van Beauty