Muts kwijt? Zo gebruik je je sjaal ook als muts

Style

Muts kwijt? Zo gebruik je je sjaal ook als muts

Nienke van Zutphen
Door

Nienke van Zutphen

Gepubliceerd op

25 november 2023 om 15:00

Gepubliceerd op

25 november 2023 om 15:00

Een dikke jas, muts, handschoenen en een sjaal: we pakken ons goed in als het koud is. Alleen is die muts eigenlijk een beetje overbodig. Er is namelijk een super handige trick waardoor je van je sjaal ook gelijk een muts maakt. Zo blijven je oren altijd warm en heb je nooit meer keuzestress of je nou wel of niet een muts mee moet nemen.

En voor de mutsen onder ons: met deze hack is het niet erg als je je hoofddeksel kwijt raakt. Alleen als je ook je sjaal verliest wordt het een ander verhaal.

Ik sjaal, jij sjaalt, wij sjalen Hoe draag jij normaal je sjaal? Sla je hem één keer over je nek of knoop je hem dubbel? Het maakt allemaal niet meer uit als je de sjaal-muts-hack kent. Je hebt er maar één ding voor nodig: een grote, zachte sjaal.

Lees ook: Voor een warm bolletje: deze 5 hoofddeksels wil je hebben deze winter

Hoe dan? Komt-ie: Doe je sjaal achterstevoren om en sla 'm achter je nek een keer om, zodat hij aan de voorkant weer over je schouders heen valt. Trek nu het stuk voor je nek verder naar voren zodat er een lus ontstaat. Stop de uiteinden van de sjaal in deze lus en trek de boel goed aan - niet té goed, want wij zien de krantenkoppen al. Nu trek je de achterkant van je sjaal omhoog op dezelfde manier als je normaal bij een muts doet, en ta-daa, je hebt een capuchon. Nu kun je ongestoord afwisselen tussen sjaal met muts en sjaal zonder muts. Is dat effe handig.

Ben je een echte koukleum? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om ook nog een echte muts op te zetten. Als je oren dan niet meer warm zijn, weten wij het ook niet meer.

delen
Nienke van Zutphen

Nienke van Zutphen is geboren in 2002 (dat jaar dat de gulden de euro werd) en is tekststagiair bij &C. Ze herkent elk liedje van The Weeknd binnen 5 seconden, slaapt het liefst met haar knuffels en als ze chagrijnig is, heeft ze waarschijnlijk honger.

Meer lezen

Meer van deze auteur