Oh Baby!
Van app tot sterrenkunde: zo kies je een babynaam als je er samen niet uitkomt
Gepubliceerd op
21 oktober 2022 om 20:00
Bron / Fotografie
tekst Fleur van Benten beeld Tom ten Seldam
Gepubliceerd op
21 oktober 2022 om 20:00
Bron / Fotografie
tekst Fleur van Benten beeld Tom ten Seldam
De baby zit in de baarmoeder, de babykamer is geschilderd en zelfs de knuffels zijn zal gekocht. Missen we nog iets? O ja, eh, een naam misschien? Is alleen een beetje lastig kiezen als jij en de andere ouder(s) daar heel anders over denken. Gelukkig hebben we een aantal hacks die vast helpen.
Zie jij al helemaal een leuke Bram, Beer of Boris voor je, blijft je partner alleen maar doordrammen over een Jonathan. Of weet je al helemaal hoe je Tammy, Lieve of Resa aan zou kleden, krijg je ineens een Theresia naar je kop geslingerd. In je eentje een naam kiezen kan al zwaar moeilijk zijn, maar als je het samen moet doen is het soms haast onmogelijk. Gelukkig zijn er genoeg manieren om het toch eens te worden over de naam van je toekomstige spruit. Lees ook: Kun je een ovulatietest als zwangerschapstest gebruiken? 1. Swipen maar Je nieuwe verslaving: een Tinder voor babynamen. Koppel jouw account aan dat van je partner en swipe welke namen je wel ziet zitten. Heb je allebei dezelfde naam naar rechts geswipet? Dan is het een match. Na een tijdje heb je een hele lijst met namen die jullie allebei geweldig vinden. Dit kan bijvoorbeeld bij de apps Babyname of Kinder. Waar swipen wel niet goed voor is. 2. In de sterren geschreven Sommige dingen zijn gewoon meant to be. Dus waarom laat je de sterren en planeten niet gewoon bepalen? Dat kan met een astrologische namengenerator. Vul gewoon de uitgerekende datum of sterrenbeeld van de baby in en je krijgt een heel scala aan namen die op basis daarvan bij je kind passen. Heeft je partner ook niets meer te zeuren, want het is nou eenmaal het lot. 3. Groepsproject Kom je er samen echt niet uit? Roep versterking op. Een naamfeestje is niet alleen gezellig, maar kan misschien ook wel de doorslag geven. Zorg dat je allebei een lijst met namen hebt en laat de genodigden per ronde uit twee namen kiezen. Je zet steeds de winnaars tegen elkaar op totdat er nog maar één optie over is. Wel handig om geheim te houden wie welke naam heeft verzonnen, we willen geen vriendjespolitiek. 4. Zwarte lijst Als je nog niet helemaal weet wat je wel wil, maak dan in ieder geval duidelijk wat je niet wil. Je hebt waarschijnlijk al een heleboel lijstjes, maar een no go-lijst is een goede toevoeging. Nou zijn er waarschijnlijk genoeg namen die je niet wil, dus denk eerder aan categoriën. Zoals: geen oude oma-namen, Ierse namen, of namen die beginnen met een T. Zolang je je allebei aan elkaars eisen houden, kom je vanzelf tot een naam waar iedereen blij mee is. Als het goed is. Lees ook: Ja Annie, nee Annie: 5 levenslessen die we van Annie M.G. Schmidt leerden 5. Kies lekker zelf Komen de ouders er niet uit, dan moet het kind zelf maar beslissen. En nee, dat betekent niet dat het nog jaren duurt voordat de baby een naam krijg (looking at you, Kylie Jenner), dat kan namelijk ook gewoon nog in de baarmoeder. Bij de app Kick to Pick kun je jullie favoriete namen invoeren. Leg je telefoon op je buik en druk op start. Dan is het wachten tot de kleine pulk trapt. De naam die dan in beeld verschijnt, wordt 'm. Extra voordeel: is je kind later niet tevreden met z'n naam, dan vertel je gewoon dat het zijn/haar eigen keus was. Lekker makkelijk.
delen
Redactie
@andcgramDe &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.