Zakcentje bijverdienen? Bodybuilders kopen met plezier je borstvoeding

Oh Baby!

Zakcentje bijverdienen? Bodybuilders kopen met plezier je borstvoeding

Ilse Derix
Door

Ilse Derix

Gepubliceerd op

2 maart 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

2 maart 2024 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Bijna elke moeder heeft weleens in die fase van borstvoeding gezeten. De ene dag voelt het heel natuurlijk en als een prachtige verbinding tussen moeder en kind. Maar eerlijk is eerlijk, de andere dag voel je je soms gewoon als een melkfabriek, zeker wanneer je voor de zoveelste keer met pijnlijke, stijve tepels zit te kolven.

Nee, leuk is anders. Soms heb je echt de neiging om die verrekte kolf gewoon uit het raam te mikken. Maar wat als we je nu vertellen dat die moedermelk eigenlijk vloeibaar goud is?

Lees ook: Lydia: 'Ik chill op de bank met chips en Netflix en krijg er nog voor betaald ook'

In Amerika kan alles Ons oog stuitte op een wel héél opmerkelijk Amerikaans verhaal van een 24-jarige moeder in de New York Post. Ze had zoveel moedermelk dat ze niet wist waar ze het moest laten, dus besloot ze het te delen met andere moeders die te weinig of zelfs helemaal geen borstvoeding konden geven.

Klinkt vrij normaal, toch? Klopt, alleen daar bleef het niet bij. Al snel stroomden de verzoeken binnen van mannen die ook wel een slokje wilden proberen. Nee, dit is geen of andere bizarre fetisj (althans, niet alléén dat). Misschien valt het kwartje als we verklappen dat deze mannen stuk voor stuk bodybuilders waren?

Proteïne Bingo! Ze waren geïnteresseerd omdat ze dachten dat moedermelk bomvol proteïne en eiwitten zat die hen zouden helpen om meer spiermassa op te bouwen. Maar even checken bij Men’s Health leert ons dat een glaasje moedermelk gemiddeld 172 calorieën, 2,5 gram eiwit, 10 gram vet en 16 gram koolhydraten bevat.

Ben je niet echt een kenner op het gebied van bodybuilding en zeggen deze getallen je weinig? We zullen het even voor je vertalen: echt bijzonder is het niet. Alleen bijzonder duur met een bedrag van 1 euro per 33 milliliter. Wij denken dan: koop gewoon een pot proteïnepoeder. Goedkoper en efficiënter, maar hé, ieder zo zijn ding.

Lees ook: Toch effe laten staan: dit kun je beter niet eten en drinken als je borstvoeding geeft

Wat levert dat dan op? Maar goed, als die bodybuilders dolgraag moedermelk willen scoren, laat ze maar. Wij pakken wel onze kolf en kijken hoeveel ze ervoor over hebben. Of ze er nou spieren van kweken of niet, het zal ons een zorg zijn.

En wat levert zo'n melkhandeltje eigenlijk op? Nou, die Amerikaanse heeft al zo'n zesduizend dollar verdiend. Niet slecht, toch?

Oh, wacht hou die kolf nog maar even in de kast, voordat je al te enthousiast wordt. Even een kleine disclaimer: in Nederland mag je je moedermelk om gezondheidsredenen niet zomaar verkopen. Balen, maar zo zijn de regels. Maar goed, aan de andere kant heb je nu wel een fantastisch verhaal om te delen op de volgende kringverjaardag.

delen
Ilse Derix

Ilse Derix (2002) is tekststagiair bij &C en een echte Limburgse. Ze kan niet genoeg krijgen van oude romcoms, is stiekem verliefd op haar jonge hond Moos en ze doet spontaan een dansje van blijdschap als ze iets echt heel lekker vindt (tot ergernis van haar tafelgenoten, oeps).

Meer van deze auteur

Meer lezen van Oh Baby!