Parenting hack: met deze simpele truc houd jij je kinderen úren zoet

Oh Baby!

Parenting hack: met deze simpele truc houd jij je kinderen úren zoet

Sanne Roes
Door

Sanne Roes

Gepubliceerd op

7 mei 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

7 mei 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Wie kinderen heeft, weleens oppast of met kinderen werkt, weet hoeveel tijd en energie het kost om ze de hele dag te entertainen. Na een paar minuten vervelen ze zich weer, of hebben ze zin in wat anders. Wat wij eigenlijk graag willen is minimale inspanning, maar maximale uitkomst.

Jouw redder in nood: de spelletjes op YouTube. En dan bedoelen we de video's ván spelletjes op YouTube. Klinkt misschien vaag, maar ze houden je kinderen uren bezig.

Lees ook: Eerste hulp bij knuffelpaniek: wat doe je als de lievelingsknuffel van je kind kwijtraakt?

Uitgeput en ego-boost Wat je doet, is zoeken naar 'jump challenges' of 'just dance'. De video's die je vindt zijn opnames van gamers die het spel daadwerkelijk hebben gespeeld. Maak je koters wijs dat de tv hun bewegingen volgt, en geniet van je rust. Ze zullen fanatiek springen, bukken en rennen op hun plaats, terwijl het scherm ze vertelt dat ze alleen maar aan het winnen zijn. Bovendien hoef je geen tonnen uit te geven aan dure arcadekasten en spellen. Win-win.

Multi-purpouse tip Deze parenting hack hebben we te danken aan Aviva op TikTok. Hier gaf ze toe de truc vaak te gebruiken bij haar kinderen met ADHD, die hierdoor flink wat energie kwijt kunnen. In de reacties geven leraren toe dit ook vaak bij hun leerlingen toe te passen: 'Het is de enige manier waarop ik mijn klas soms rustig krijg.' Aviva weet niet alleen ouders te inspireren: 'Dit wil ik ook proberen bij mijn partner,' reageerde iemand zelfs.

delen
Sanne Roes

Sanne Roes is geboren in 2000 (je weet wel, dat jaar dat de wereld zou vergaan maar toch gewoon bleef draaien). Ze komt uit de Achterhoek maar kan geen woord dialect verstaan, behandelt haar planten alsof het haar kinderen zijn en zingt regelmatig - tot grote ergernis van de buren - de longen uit haar lijf onder de douche.

Meer lezen

Meer van deze auteur