Eerste hulp bij knuffelpaniek: wat doe je als de lievelingsknuffel van je kind kwijtraakt?

Oh Baby!

Eerste hulp bij knuffelpaniek: wat doe je als de lievelingsknuffel van je kind kwijtraakt?

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

21 april 2023 om 14:00

Bron / Fotografie

fotografie Frank Brandwijk

Gepubliceerd op

21 april 2023 om 14:00

Bron / Fotografie

fotografie Frank Brandwijk

Op sommige momenten kan je jezelf voor de kop slaan omdat je geen voorzorgsmaatregelen hebt genomen toen er nog niks aan de hand was. Zo ook bij het grootste leed in het leven van jonge ouders: dat moment dat de lievelingsknuffel van je kind opeens, foetsie, verdwenen is.

Allereerst alles wat je kan doen als het kwaad al geschied is: 1. Loop of fiets je route af Mocht je een knuffel kwijt zijn geraakt en je weet voor 100 procent zeker dat jouw mini 'm niet ergens in of rondom het huis heeft verstopt (check ook je auto en fietstas!), loop of fiets dan de route die jullie het laatst hebben afgelegd nog een keer langs. Stop op alle plekjes waar je op de heenweg ook bent gestopt en kijk verder dan alleen de grond. Zit je kind nog in een kinderwagen, kijk dan ook echt op die zithoogte. Lees ook: Om deze 5 veelvoorkomende redenen wordt je kind vroeg wakker

2. Plaats een oproepje Zoek een goede foto en plaats een oproepje op websites speciaal voor gevonden knuffels. Zo heb je de website 'Waar is mijn knuffel?', de 'Knuffelkwijtsijt' en 'Gevonden en verloren knuffels'. Maar denk ook aan lokale groepje op NextDoor en Facebook of een oproepje op Marktplaats.

En dan de echte voorzorgsmaatregelen die je toch écht zou moeten nemen zodra je doorhebt wat de lievelingsknuffel van je kleine schat is:

1. Regel een tweelingbroer of -zus Koop een tweede exemplaar van de knuffel (en verstop 'm goed!). Geloof ons, je weet maar nooit wanneer hij of zij goed van pas komt.

2. Zorg dat je kind niet slechts één favoriete knuffel heeft, maar meerdere Zo simpel kan het zijn. Laat je kind met meerdere knuffels slapen, spelen en op stap gaan.

3. Maak een goede foto van de lievelingsknuffel Dan weet je zeker dat je een goeie foto hebt om gezocht-posters van te printen in geval van nood.

4. Fix het labeltje Schrijf je telefoonnummer op een labeltje en maak deze vast aan je knuffel en duim heel hard dat iemand de moeite neemt om je te bellen na het vinden van de verloren knuffel.  Lees ook: Hoe de fuck komen baby's toch aan zo'n ijzersterke grip?

5. Leer je kind omgaan met verlies Oké, deze klinkt harder dan we 'm bedoelen. Tuurlijk, de kleine hummel is ontroostbaar maar dit is wel het moment om je kind een mooie les over verlies te leren. Troost je kroost, praat over de knuffel en verkies samen met je kind een nieuwe favoriet. Of, als je echt wil uitpakken, schaf samen een nieuwe aan. 

Shop &C's Oh Baby! hier

7 ,95

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen