Ouders opgelet: als jouw kinderen altijd ruziën om iets, gaat déze hack je helpen

Oh Baby!

Ouders opgelet: als jouw kinderen altijd ruziën om iets, gaat déze hack je helpen

Florence David Richard
Door

Florence David Richard

Gepubliceerd op

25 juni 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

25 juni 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

fotografie Tom ten Seldam

Tuurlijk hou je van je kids, maar soms weten ze het huis om te toveren tot een slagveld. Strijd om het laatste koekje, de bijrijdersstoel, of jullie Cars of Barbie gaan kijken, wiens beurt het op de IPad is, and the list goes on. Moet jij weer je mentale notities erbij pakken wie de vórige keer geluk had. Doodvermoeiend. Maar hey, wij hebben een hack gevonden die de truc wel schijnt te doen.

TikTok-moeder Kellie Henry liep tegen exact hetzelfde probleem aan: haar kleintjes maakten om alles ruzie. Gelukkig vond zij een oplossing die naar eigen zeggen al jaren voor haar werkt.

De hack Het werkt als volgt: je geeft ieder van je kinderen een bepaalde dag van de week. Je oudste de maandag, de tweede de dinsdag, en zo voort. Wanneer het iemands dag is, is diegene speciaal. Als er bijvoorbeeld nog maar één pizzapunt op tafel ligt, en je kleintjes er tegelijk naar reiken, heeft het kind wiens dag het is geluk. Dit geldt voor iedere onenigheid van die dag. Maar hier staat wel wat tegenover: een lading extra verantwoordelijkheden. Mocht je hulp nodig hebben met het uitpakken van de vaatwasser, moet dat kind je helpen. De tafel schoonmaken? Je raadt het vast al. Verdeel elke dag van de week onder, en de overige dag(en) kan je per week afwisselen tussen de kinderen.

Lees ook: Goed met geld: 4 leuke én verantwoorde manieren van zakgeld geven

Gaat gegarandeerd werken Niet alleen kap je verhitte discussies retesnel af, daarnaast wordt niemand per ongeluk voorgetrokken. En je kleintjes helpen maar al te graag mee met wat klusjes als ze weten dat ze er een beloning voor terugkrijgen.

Uitproberen kan altijd, baat het niet dan schaadt het niet. En anders kun je altijd nog proberen om heel hard weg te rennen.

delen
Florence David Richard

Florence David Richard is tekststagiair bij &C en een twintigjarig jonkie. En ja, David Richard is een achternaam. Ze is afkomstig uit het mooie Twente, maar heeft het accent daar achtergelaten (denkt ze zelf). Ze slurpt chai lattes weg alsof haar leven ervan af hangt en laat de zon – iets te – sterk haar humeur bepalen.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen