Een Coachella-begroting: dit mag je dokken als je ooit eens naar het festival wil

Entertainment

Een Coachella-begroting: dit mag je dokken als je ooit eens naar het festival wil

Florence David Richard
Door

Florence David Richard

Gepubliceerd op

19 april 2024 om 19:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

19 april 2024 om 19:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Het is ieder jaar weer een Instagramfestijn van jewelste, en ook dit jaar kunnen we niet om de meest fantastische video's heen. Minder fantastisch zijn de duiten die je voor de ervaring neer moet leggen. Hoeveel precies? Check onze begroting.

Kostenpost 1: De vlucht Oké, stel dat je hebt besloten een weekend naar Coachella te gaan. Hartstikke leuk. Dan is vraagstuk één hoe je er komt. Je komt al snel tot de realisatie dat er een complete oceaan tussen Nederland en de Verenigde Staten ligt, dus vliegen blijkt de enige optie. Het evenement duurt (twee keer) drie dagen en vindt plaats op de vrijdag, zaterdag en zondag, dus om geen seconde festival te missen vlieg je heen op donderdag en terug op maandag. Voor een vliegticket van Amsterdam Schiphol naar LAX - het dichtstbijzijnde vliegveld bij Indio, de stad waar het gehouden wordt - betaal je in april al gauw duizend euro. En da's nog redelijk bescheiden.

Kostenpost 2: Verblijf Eenmaal aangekomen is het handig dat jij je koffers ergens kwijt kan en een plek hebt om - je weet wel - te overnachten. Dat zou je kunnen doen op glamping Lake Eldorado, waar je de nacht doorbrengt in een tent of tipi. Voor twee personen betaal je er zo'n 2.800 tot 4.000 dollar voor, en voor vier personen ben je al gauw 3.796 tot 6.000 dollar kwijt. Een godsvermogen dus, waar je zo ongeveer ook een all inclusive vakantie naar de Malediven van kunt betalen. Het is daarom wellicht verstandiger om voor een plek op de camping te gaan. Voor 128 dollar mag je je eigen tent opzetten - moet je die dus wel meezeulen of ter plekke aanschaffen. Voor datzelfde bedrag (of iets er bovenop voor een betere plek) kun je ook car campen, met bijvoorbeeld een (gehuurd) busje. Minder luxe, maar scheelt je wel weer kampeerspullen kopen.

Lees ook: Poenpraat: 'Bizar dat je met 5000 euro per maand alsnog moet opletten'

Kostenpost 3: Vervoer Ook niet onbelangrijk: van je verblijf naar het festivalterrein verkassen. Mocht je verblijven op glamping Lake Eldorado krijg je er een parkeerplek bij, maar om enigszins in de buurt te staan van de podia op het festivalterrein en niet een derde van de dag kwijt te zijn aan lopen mag je nog zo'n 199 dollar dokken. Oh, en heb je geen eigen (gehuurd) vervoer, dan kun je gebruikmaken van de interne shuttlebus. 120 dollar op je muil.

Kostenpost 4: Toegang Binnenkomen op het terrein is beslist geen grapje. Wist je dat je op het begin slechts 50 dollar betaalde voor weekendtoegang tot het festival? Plak daar vandaag de dag gerust een nulletje achter (de exacte prijs komt neer op 550 dollar). Als jij ze überhaupt al kan krijgen dan: de tickets vliegen namelijk de toonbank over als warme broodjes, en uitgenodigd worden alleen de influencers onder de influencers. Mocht je het bont willen maken en een geldboom in de tuin hebben, kun je je festivalervaring opkrikken met een VIP-pas, die gereserveerde ingangen, toiletten met airco, plekken met schaduw (de zon gaat daadwerkelijk voor niets op), en toegang tot bepaalde restaurants biedt. Wel ben je dan zo'n 1.069 tot 1.399 dollar verder.

Kostenpost 5: Eten en drinken Gevalletje ook niet bepaald goedkoop: eten en drinken op het terrein. Insider bezocht het festival, en liet weten hoeveel je exact neertelt om wat te snaaien. Bedragen die langskwamen waren elf dollar voor een pizzapunt (inclusief dertig minuten wachttijd), zestien dollar voor een tosti (extra bacon voor zes dollar), en achttien dollar voor een glas limonade. Als we onze favoriete TikTokkers mogen geloven is het ook niet gek om gedurende het weekend ruim 400 dollar uit te geven aan slechts eten en drinken op het festival.

En het totaal is ... Tel je dit alles bij elkaar op, dan kom je op een - op z'n minst shocking - eindtotaal. Als we van alle prijzen het gemiddelde nemen, de VIP-fratsen laten liggen en niet te gek doen met eten en drinken, en vervolgens de dollar omrekenen, komen we uit op zo'n 1.900 euro. Kijk, het zal vast leuk en aardig zijn, maar of het al die ekkies waard is laten we bij jou.

delen
Florence David Richard

Florence David Richard is tekststagiair bij &C en een twintigjarig jonkie. En ja, David Richard is een achternaam. Ze is afkomstig uit het mooie Twente, maar heeft het accent daar achtergelaten (denkt ze zelf). Ze slurpt chai lattes weg alsof haar leven ervan af hangt en laat de zon – iets te – sterk haar humeur bepalen.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen