Alsjeblieft, inspiratie: dit is de populairste 'influencerbabynaam' van 2023

Oh Baby!

Alsjeblieft, inspiratie: dit is de populairste 'influencerbabynaam' van 2023

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

1 november 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Frank Brandwijk

Gepubliceerd op

1 november 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Frank Brandwijk

Je kan van alles van influencers vinden, je moet ze nageven: creatief zijn ze wel. Geboorteposts en kraamkiekjes bevatten tegenwoordig de hipste, bijzonderste en origineelste namen. Toch is er één in het bijzonder die - blijkbaar - indruk op ons heeft gemaakt.

Made for Moments, een webshop die zich onder andere richt op het maken van geboortekaartjes, deed namelijk onderzoek naar welke influencerbabynamen we maar wat graag overnemen. En dat was overduidelijk. Nadat zangeres Famke Louise en haar vriend ex-voetballer Denzel Slager hun kindje Nówie noemden, steeg de vraag naar geboortekaartjes met de naam Nowi(e) met 500 procent.

Lees ook: Perspraat: 'Tijdens het persen dacht ik: mijn oma heeft er acht uitgekregen, dit moet lukken' Maar niet alleen de Op Me Monnie-zangeres voorziet ons van verse inspiratie, ook onderstaande namen zijn populair. 2. Revi De vraag naar deze naam steeg met 371 procent nadat influencer Rebecca Denise haar zoon zo noemde. Dat is al dik vier jaar geleden, maar blijkbaar vonden we hem dit jaar bijzonder leuk. Korte namen die op klinkers eindigen zijn hot, dat moge duidelijk zijn.

3. Mylo Nog zo'n kort exemplaar: Mylo, zoals influencer Tess Muller haar zoontje noemde. Zij zorgde voor een stijging van 365 procent.

4. Coco Nee, niet Chanel, maar Peelen. Influencer Elise Boers en model Wouter Peelen gaven deze naam dit voorjaar aan hun dochter, waarna de populariteit met 365 procent omhoog ging.

5. Jeppe Last but not least: de naam Jeppe. Zo heet het zoontje van influencer en presentatrice Saskia Weerstand, en inmiddels ook wat andere kinderen in Nederland. Deze steeg namelijk 287 procent in populariteit.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Meer lezen