Persen of partjes prikken? Zo is een sinaasappel het gezondst

Lifestyle

Persen of partjes prikken? Zo is een sinaasappel het gezondst

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

3 november 2022 om 18:00

Bron / Fotografie

Beeld: &C BrandStudio

Gepubliceerd op

3 november 2022 om 18:00

Bron / Fotografie

Beeld: &C BrandStudio

Lukt het niet om de bovenstaande video te bekijken? Zorg er dan voor dat je de cookies accepteert.

Verse jus vs. een losse sinaasappel. Wat is gezonder? Inderdaad, echt vers van de sinaasappelpers is deze vraag niet, maar de uitkomst onthouden, blijft een ding. We doken met liefde voor je in de materie.  

Vaarwel voedingsstoffen Het antwoord is: een losse sinaasappel eten is gezonder dan het drinken van een glas verse jus. 

Dat zit zo. Bij het maken van sap gaat een deel van de voedingsstoffen en vezels van de sinaasappel verloren. Behalve een lekker sapje blijft er dus weinig soeps over. Vruchtensappen staan dan ook niet in de Schijf van Vijf. 

Nog meer redenen Bovendien zit zo’n sapje bomvol suiker en dus calorieën. Drink je één glas, dan tik je in feite zo’n 4,5 suikerklontjes achterover. Ja, da’s even slikken. Het drinken van veel vruchtensap vergroot de kans op overgewicht en diabetes type 2.

En last but not least: je gebit wordt ook niet bepaald vrolijk van versgeperste of voorverpakte sappen. Dat suiker- en zuurgeweld is zo’n aanslag op je tanden, dat het een wonder mag heten dat je ze de volgende dag nog hebt. 

Kortom: fruit - en daarmee dus ook de sinaasappel - kun je beter éten dan drinken. Jammer van die lekkere jus op zondagochtend, maar er zijn meer lekkere dingen die je dan kunt doen.. euh - drinken. 

Blije feitjes Leuk en handig deze eet-feitjes? Check dan ook onze andere artikelen over voeding. Zo lees je hier welke voeding invloed heeft op de kwaliteit van sperma (graag gedaan), hier wat het verschil is tussen groene- en kruidenthee, en hier of je zonder blikken of blozen groente uit een blik kunt serveren.

Dit is een samenwerking met Voedingscentrum, de - jazeker - uitvinder van de Schijf van Vijf en dé organisatie die ons onafhankelijke informatie geeft over gezonde, duurzame en veilige voedselkeuze. Voor al je eetvragen ga je naar Voedingscentrum.nl

Beter weten. Beter eten.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer van &C the brandstudio