Nog een eitje, schat? Dit doen vette vis en eieren met sperma

Lifestyle

Nog een eitje, schat? Dit doen vette vis en eieren met sperma

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

31 oktober 2022 om 18:00

Bron / Fotografie

Beeld: &C BrandStudio

Gepubliceerd op

31 oktober 2022 om 18:00

Bron / Fotografie

Beeld: &C BrandStudio

Lukt het niet om de bovenstaande video te bekijken? Zorg er dan voor dat je de cookies accepteert.

Of je nou wel of geen kinderwens hebt, de vraag of voeding invloed heeft op de spermakwaliteit hebben we onszelf allemaal weleens gesteld. 

En om nou te voorkomen dat je je vriend onnodig elke ochtend verblijdt met vette vis (veel plezier daarna, ook voor jou), hierbij de naakte waarheid over voeding en zwemmers. Want of eieren en vette vis daadwerkelijk goed doen op dat gebied? We zochten het voor je uit. 

Fabel Om je meteen maar uit je droom te helpen. Elke date opnieuw weer ‘romantisch’ haringhappen of je vent dagelijks een flinke omelet voor zijn neus schuiven: het heeft geen zin. Zowel vis als ei zal zijn zaad niet sneller, of beter laten zwemmen. En sterker worden ze er ook niet van. 

Dit kun je wél doen Maar er is ook goed nieuws. Met gezond eten en voldoende beweging leg je een goede basis voor een zwangerschap, ja - óók als man. En dan horen we je nu denken: maar gezond eten is voor vrijwel alles een goede basis. Dat klopt inderdaad, maar onderschat de kracht van herhaling niet. 

Kortom: zorg dat de beoogde vader in spé gezond en gevarieerd eet en daarmee genoeg voedingsstoffen binnenkrijgt, zoals eiwitten, koolhydraten, vetten, vitamines en mineralen. 

Wat kun je beter laten?  Nog één laatste tip, of eigenlijk meer een don’t: alcohol kan sperma beschadigen. Het op een zuipen zetten kan-ie dus beter even laten. Gelukkig zijn er tegenwoordig heerlijke alcoholvrije drankjes. Kun je de volgende dag meteen fris en fruitig (samen) gaan sporten tegen overtollige kilo’s. Mensen met overgewicht kunnen namelijk wel minder vruchtbaar zijn.

Blije feitjes Leuk en handig deze eet-feitjes? Check dan ook onze andere artikelen over voeding. Zo lees je hier hoeveel gram vlees je maximaal per week kunt eten, of gele kiwi’s gezonder zijn dan groene en hier of je beter zee- of tafelzout op tafel zet. 

Dit is een samenwerking met Voedingscentrum, de - jazeker - uitvinder van de Schijf van Vijf en dé organisatie die ons onafhankelijke informatie geeft over gezonde, duurzame en veilige voedselkeuze. Voor al je eetvragen ga je naar Voedingscentrum.nl

Beter weten. Beter eten.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer van &C the brandstudio