Teatime! Waarom je beter groene, dan kruidenthee kunt drinken

Food & Home

Teatime! Waarom je beter groene, dan kruidenthee kunt drinken

the brandstudio
Door

the brandstudio

Gepubliceerd op

3 oktober 2022 om 18:00

Bron / Fotografie

Beeld: &C BrandStudio

Gepubliceerd op

3 oktober 2022 om 18:00

Bron / Fotografie

Beeld: &C BrandStudio

Lukt het niet om de bovenstaande video te bekijken? Zorg er dan voor dat je de cookies accepteert. Zit jouw theekopje zo’n beetje aan je hand vergroeid, en kan wijlen de Queen - ach en wee - trots op jou neerkijken? Dan is dit een leuk artikel voor jou. Want weet jij als echte thee-fanaat het verschil tussen groene thee en kruidenthee? 

Wisten wij ook niet. Tot vandaag. Met dank aan het Voedingscentrum. En we kunnen je alvast verklappen: het was eígenlijk een strikvraag. 

Geen echte thee Kruidenthee - zoals rooibos of kamille - is namelijk geen echte thee, want: niet afkomstig van de theeplant. Groene thee is dat wel, net als gewone zwarte thee. 

Drink je zeker drie koppen ‘echte’ thee per dag? Dan ben je goed bezig. Aan theeleuten zitten allerlei gezondheidsvoordelen. Een lagere bloeddruk en een kleinere kans op een beroerte, bijvoorbeeld. 

Kruidenthee links laten liggen? Of je je dagelijkse kruidenthee dan ook beter kunt laten staan? Nee hoor, nip gerust verder aan je munt- of gemberthee. Het is een ideale manier om voldoende vocht binnen te krijgen en bovendien bevat een bakkie kruidenthee geen calorieën (mits je de honing links laat liggen) mocht je daarop willen letten. 

Wel ook nog een aanrader is: sla verschillende kruidentheeën in. Te veel kopjes zoethout-thee of sterrenmix kunnen je bloeddruk verhogen, dus wissel vooral lekker door. En vergeet daarbij het echte glas thee dus niet. Groen of zwart, wij zeggen: meid (én man) - leef je uit. 

Meer (w)eten? Leuk en handig deze eet-feitjes? Check dan ook onze andere artikelen over voeding. Zo lees je hier of een avocado je vruchtbaarheid verhoogt en hier of je beter kokosolie of zonnebloemolie kunt gebruiken.  Dit is een samenwerking met Voedingscentrum, de - jazeker - uitvinder van de Schijf van Vijf en dé organisatie die ons onafhankelijke informatie geeft over gezonde, duurzame en veilige voedselkeuze. Voor al je eetvragen ga je naar Voedingscentrum.nl

Beter weten. Beter eten.

delen
the brandstudio

&C the brandstudio ontwikkelt activatie- en branded content-campagnes op maat, waarmee we onze audience in het hart willen raken. Prikkelende, amuserende campagnes waarin het &C-DNA voelbaar is, maar altijd met relevantie voor het merk en vooraf bepaalde performance-doelstellingen.

Meer van de BrandStudio

Alles van &C x Blond Amsterdam