Ook het idee dat houten spatels nooit écht schoon worden? Dat klopt, maar met deze hack wel

Lifestyle

Ook het idee dat houten spatels nooit écht schoon worden? Dat klopt, maar met deze hack wel

Florence David Richard
Door

Florence David Richard

Gepubliceerd op

19 oktober 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

19 oktober 2023 om 10:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Je hebt misschien al zo'n voorgevoel dat je je houten spatels slecht schoon krijgt en dat ze dus een stuk ranziger zijn dan je denkt. En helaas, dat klopt. Je wilt niet weten hoeveel smerigheid er van die krengen afkomt. We geven je een hack om het schoonmaken makkelijker te maken, dat dan weer wel. 

We horen je denken: 'Ik kan ze toch gewoon in de vaatwasser pleuren?' Dat wil je liever toch niet doen. De hitte van het water kan het hout namelijk kromtrekken of zelfs ernstig beschadigen, en als er scheuren of barsten in het hout komen te zitten, is dit een fijn huisje voor bacteriën. Je houdt de kans op een voedselvergiftiging natuurlijk liever beperkt, en volgt daarom trouw de hack die we je nu gaan geven.

Lees ook: Slimmer soppen: deze plekken in de keuken vergeten we vaak schoon te maken

Een tijd geleden ging er op TikTok een video viraal waarin een vrouw laat zien hoeveel viezigheid er van haar houten lepels afkomt. Ze brengt een pan water aan de kook, plaatst de lepels hierin, en laat dit twintig minuten koken. Het gevolg? Water dat zo vies was dat je de onderkant van haar pan niet meer kon zien. Vervolgens spoelde ze de lepels met afwasmiddel en een keukenspons nog een keer onder de kraan af. 

De hack van de TikTokker blijkt een goede manier om je lepels schoon te maken. Eerst wordt de hardnekkige viezigheid eraf gekookt, en vervolgens kan jij de troep op het oppervlak onder de kraan eraf wassen. Bespaar jezelf een hoop fanatiek gescrub en gezweet, en kook je houten lepels uit. Kun je ook weer met een gerust hart slapen vannacht.

delen
Florence David Richard

Florence David Richard is tekststagiair bij &C en een twintigjarig jonkie. En ja, David Richard is een achternaam. Ze is afkomstig uit het mooie Twente, maar heeft het accent daar achtergelaten (denkt ze zelf). Ze slurpt chai lattes weg alsof haar leven ervan af hangt en laat de zon – iets te – sterk haar humeur bepalen.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen