Slimmer soppen: deze plekken in de keuken vergeten we vaak schoon te maken

Lifestyle

Slimmer soppen: deze plekken in de keuken vergeten we vaak schoon te maken

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

27 maart 2023 om 16:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

27 maart 2023 om 16:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Sta je wekelijks grondig te soppen in de keuken, blijk je alsnog een aantal plekken te vergeten.

De afzuigkap sla je nooit over en het koffiezetapparaat reinig je keurig na gebruik (soort van). Maar er zijn plekken in de keuken die je snel over het hoofd ziet.

1. De besteklade Je zit er elke dag meerdere keren met je – vieze – handen in te graaien, maar eerlijk: hoe vaak maak jij je besteklade schoon? Hup, vorken en messen eruit, even stofzuigen en een doekje eroverheen als de lade vastzit. Zo niet, eruit halen en afwassen. Desnoods onder de douche als de boel niet past. Lees ook: Hammie en nog 11 achterlijke namen die je je huisdier vroeger wilde geven 2. Je boodschappentasje Classic: je pakt een canvas tasje, doet boodschappen, komt terug met een lading geplette druiven op de bodem en denkt: ach, dat was ik later wel een keer. Eindstand: dat gebeurt niet, je legt dat canvas tasje al een jaar elke keer weer terug. Ja, zo wil het wel lekker broeden op dat ding. Dit is je teken: gooit het nu echt een keer in de was.

3. De zeeppomp Daar heb je ze weer: de vieze vingers. Als je érgens vaak met vieze handen aan zit, is het de zeeppomp. Vrij logisch dat je er nooit aan denkt het geval schoon te maken, want ja, god, zeep. Hou dat pompje toch maar een keer onder de kraan.

4. De knoppen van je gasfornuis Die zag je wellicht niet aankomen. Het fornuis zelf, de pitten: soit. Maar onder de knoppen? Inderdaad, in sommige gevallen kunnen die eraf en moet je dan eens opletten wat daaronder vandaan komt. Kunnen ze er niet af? Het kan geen kwaad eens met een nat wattenstaafje rondom de knoppen te gaan.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen