Vieze sneakers na carnaval? Met deze 5 tips krijg jij ze weer helemaal schoon

Lifestyle

Vieze sneakers na carnaval? Met deze 5 tips krijg jij ze weer helemaal schoon

Sanne Roes
Door

Sanne Roes

Gepubliceerd op

12 februari 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Gepubliceerd op

12 februari 2024 om 13:00

Bron / Fotografie

beeld Shutterstock

Heb je het afgelopen weekend lekker carnaval gevierd (of ben je nog bezig)? Dan zien jouw schoenen – die eerst spierwit waren – er nu vast uit alsof ze van een flink modderbad hebben genoten. Het vuil is een mix van bier, confetti en zand. Tijd voor een goede schoonmaakbeurt.

1. Niet alleen voor de tandjes Heb jij witte sneakers die nu bruin zijn? Pak dan een oude (!) tandenborstel en wat tandpasta. De tandpasta werkt perfect om jouw schoenen net zo wit als jouw lach te krijgen, en met de tandenborstel kan je heel nauwkeurig schrobben. Spoel je schoenen eerst af met wat lauw water, en boenen met die hap. Lees ook: Wist jij dat je deze 13 dingen eigenlijk helemaal niet in de was mag gooien? 2. Grote wasjes, kleine wasjes Als je stoffen schoenen hebt kunnen die gewoon in de wasmachine. Borstel eerst het hardnekkige vuil eraf, en haal de veters eruit. Je schoenen kunnen in een (oude) kussensloop in de machine. Je kunt altijd wat extra handdoeken in de machine doen om lawaai en schade te voorkomen. Gebruik geen wasmiddel, maar een scheutje azijn, en hang ze na de wasbeurt aan de waslijn om te drogen. Ze zijn nog nooit zó schoon geweest.

3. Mengelmoesje maken Met wat huis, tuin en keukenspul heb jij in een handomdraai een wondermiddeltje gemaakt. All you need is een kom lauwwarm water, wat afwasmiddel en een schepje baking soda. Schrob je schoenen met een spons of een tandenborstel en het vuil vliegt eraf.

4. Leren schoenen poetsen kun je leren Leren schoenen hebben nét wat meer liefde nodig om ze goed schoon te krijgen. Het materiaal kan namelijk niet tegen te hardnekkige schoonmaakspullen of harde schuursponzen. Vul daarom een emmertje lauwwarm water met een schep groene zeep, en sop je schoenen in met een zachte doek. Zet ze hierna niet bij een verwarming maar laat ze bij kamertemperatuur drogen, en smeer ze in met wat schoensmeer om het leer te beschermen. Lees ook: Het is mega gezond om kliekjes pasta en rijst te eten, en dít is waarom

5. Nu die zolen nog De zolen kunnen juist wel tegen een stootje. Deze zijn het viest, dus je hebt wat spierballen nodig. Schrob ze eerst met wat water en een borstel schoon om het meeste vuil eraf te krijgen. Als ze zijn opgedroogd kun je met een doek met wat nagellakremover het laatste vuil eraf halen. Zie je wat scheuren in je zolen, dan kun je die vullen met wat secondelijm. Kunnen ze nóg een carnavalsfeest mee.

delen
Sanne Roes

Sanne Roes is geboren in 2000 (je weet wel, dat jaar dat de wereld zou vergaan maar toch gewoon bleef draaien). Ze komt uit de Achterhoek maar kan geen woord dialect verstaan, behandelt haar planten alsof het haar kinderen zijn en zingt regelmatig - tot grote ergernis van de buren - de longen uit haar lijf onder de douche.

Smaakt naar meer

Meer van deze auteur