Gelukkig jubileum, lockdown: weet je deze 7 coronavoornemens nog?

Lifestyle

Gelukkig jubileum, lockdown: weet je deze 7 coronavoornemens nog?

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

16 maart 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Gepubliceerd op

16 maart 2023 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Unsplash

Enerzijds voelt het eeuwen geleden, anderzijds lijkt het begin van de lockdown in 2020 als de dag van gisteren. Geen bezoek, continu je handen wassen en het ergste: niet stevig wijnen met vriendinnen op het terras. Om te voorkomen dat we tot gekheid gedreven werden, pikten we hier en daar wat hobby's op en stelden we goede voornemens op. Maar zeg eens eerlijk, heb je die daadwerkelijk nageleefd of zijn die tegenwoordig onderin je prullenbak te vinden?

Nu de lockdown drie kaarzen mag uitblazen, staan wij even stil bij zeven coronavoornemens die regelrecht de deur uitvlogen toen wij dat ook weer deden.

1. Bakken Laten we sterk beginnen: jouw bakhobby. Denk je dat we vergeten waren hoe jij destijds als een malle cupcakes en taarten de oven in stouwde? Nope. Je zou haast denken dat er een landelijk meeloverschot heerste, hoe fanatiek we massaal etenswaren in elkaar begonnen te flansen. Maar wedden dat ook jij tegenwoordig voor je dosis zoetigheid gewoon weer naar de lokale bakker paradeert?

2. Wandelen Na een dag vergaan van verveling in de woonkamer, was het o-zo heerlijk om een blokje om te te lopen. Een frisse neus, een schoon hoofd, zeg, waarom zou je dit niet iedere dag doen? Nou, omdat het retekoud is en we er helemaal geen tijd voor blijken te hebben. En geen zin, dat vooral. Lees ook: 7 plekken die net zo mooi zijn als Ibiza, maar wel 10x goedkoper

3. Schilderen Deze is voor diegenen die zich als Pablo Picasso gedroeg tijdens de lockdown, want wat is er een boel afgeschilderd. De kwasten werden massaal uit de kast getrokken en we leefden ons uit op een canvas. Toen er iets semi-herkenbaars uitkwam vertelden we onszelf om 'dit echt eens als hobby te gaan doen' omdat het 'zó ontspannend' is en 'je creativiteit echt tot uiting komt'. Inmiddels is het stof van die kwasten af te blazen. 4. Yoga Ligt het aan ons, of heb jij ook een yoga-app op je telefoon staan waar niks mee is gedaan? In zo'n periode van onzekerheid voelde het toch even lekker om je gedachten op een rijtje te zetten. Maar achteraf bleek dat intensieve rekken en strekken voordat je überhaupt je eerste bak koffie had weggewerkt toch een tikkeltje onrealistisch.

5. Sporten Zelfs toen we weken opgesloten zaten in ons huis hikten we er nog tegenaan, maar uiteindelijk lukte het ons toch: een enigszins regelmatig sportschema. Nu? Zijn we weer niet vooruit te branden. En nee, alleen een abonnement op een sportschool hebben telt niet. Je moet ook daadwerkelijk gaan. Ach, misschien lukt het tijdens de volgende pandemie.

6. Moestuinieren Als jij beweert dat je dit coronavoornemen niet had lieg je snoeihard, want iedereen en z'n moeder - kennis van zaken of niet - had dit voornemen. Of je nou al bloedje fanatiek met je tomaten (altijd die tomaten) begonnen was of het nog even liet marineren in je hersenpan, het voornemen was er. Nu we zijn teruggekeerd naar de orde van de dag en de hele riedel weer is begonnen ziet dat tuintje er wel wat sneu uit, hè?

Lees ook: Lui besparen, ja graag: voor deze bespaarhacks kun je lekker op de bank blijven liggen

7. (Meer) koken Toen iedereen in de lockdown nieuwe recepten ging proberen - en we daar ook daadwerkelijk tijd voor hadden - was koken weer even leuk. Maar nu we teruggezogen zijn in de realiteit is het toch weer een moetje geworden. Staat jouw voorraadkast dus ondertussen ook alweer vol met kant-en-klaar pakkies? Dan ben je niet alleen.

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen