7 plekken die net zo mooi zijn als Ibiza, maar wel 10x goedkoper

Lifestyle

7 plekken die net zo mooi zijn als Ibiza, maar wel 10x goedkoper

Sanne Roes
Door

Sanne Roes

Gepubliceerd op

13 april 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

fotografie Mick de Lint

Gepubliceerd op

13 april 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

fotografie Mick de Lint

De zomer komt langzaam maar zeker dichterbij en tja, dan gaat een mens ook over een fijne vakantiebestemming nadenken. Ibiza wordt dan al snel genoemd, maar is niet per se leuk voor je portemonnee. Bovendien: er zijn genoeg plekken die nét zo mooi zijn, maar wel tig keer goedkoper.

Leg die koffers maar vast klaar, want deze plekken wil jij gezien hebben.

Lees ook: Laars, kasteel of boomhut: 7 bijzondere B&B's voor op je bucketlist

1. Hvar, Kroatië Hvar is een eiland in Kroatië, vlak bij de grote stad Split. Het staat bekend om z'n blauwe lucht én water en mooie authentieke stad uit de 13e eeuw. Om het eiland heen liggen veel kleine eilandjes die je met een boottochtje kunt bezoeken. In het centrum valt goed te feesten, om de volgende ochtend lekker uit te rusten op een van de vele kiezelstranden. Kijk dan, dit water wil je toch gelijk induiken:

2. Flores, de Azoren Portugal Dit eiland midden in de Atlantische Oceaan is – hoe ver het ook is – gewoon onderdeel van Europa, en is een prachtige vakantiebestemming. Het eiland is groener dan groen en door alle vulkanen en bergen voelt 't net alsof je op Hawaï bent. Wat dacht je van een lekkere wandeltocht of een douche onder de waterval?

3. Gozo, Malta Strand, check. Zon, check. Blauw water, dubbelcheck. Het water rond dit eiland is zó blauw, dat je de schaduwen van de boten op de bodem kunt zien. Dit maakt de plek ook perfect voor duikers en snorkelaars. Mocht je meer van de cultuur zijn, kun je het authentieke centrum bezoeken. En met een boot ben je zo op het grote eiland van Malta.

4. Paphos, Cyprus Paphos is een stad aan de Griekse zijde van het eiland Cyprus. Je vindt er, net als in Griekenland, veel mooie ruïnes met veel geschiedenis. In de haven struikel je over de winkels en restaurants en ook de mooie stranden zijn niet te missen. Inclusief palmbomen. Fun fact: in Paphos is de rots van Aphrodite te vinden, waar de godin van de liefde uit het zeeschuim verscheen.

Lees ook: Wil je weten: met deze truc ligt jouw koffer als eerste op de bagageband

5. Sarandë, Albanië Sarandë is een badplaats in het zuiden van Albanië. Vanuit de stad heb je een uitzicht over de zee waar je tijdens een diner van kunt genieten. Net buiten de stad ligt een kleinere badplaats met nog meer stranden: Ksamil. Tussen de twee in zijn veel opgravingen, kastelen en kloosters te zien. En eerlijk, hier wil je toch onder je parasol tussen liggen:

6. Varna, Bulgarije Bulgarije is een van de goedkoopste vakantiebestemmingen in Europa, en een echte verborgen parel. Het strandleven is niet te missen in deze stad, dus genoeg keus in resorts. Hou je van een feestje? Ook dan zit je hier goed. Het nachtleven is als een glas champagne zo bruisend. De architectuur in de stad is kleurrijk en vol geschiedenis. Wat wil je nog meer?

7. Menorca, Spanje Het Spaanse eiland Menorca ligt naast Ibiza, en is misschien wel mooier dan het feesteiland. De stranden en baaien zijn ge-wel-dig. Het zijn er zoveel dat er altijd wel een bij jouw verblijf in de buurt zal zijn. Shoppen doe je in het oude centrum waar veel leuke kleine straatjes te vinden zijn. Heb je kinderen? Dan wil je hier zeker heen, want door de kindvriendelijkheid wordt het ook wel het buggy-eiland genoemd. Koters bij, jij blij.

delen
Sanne Roes

Sanne Roes is geboren in 2000 (je weet wel, dat jaar dat de wereld zou vergaan maar toch gewoon bleef draaien). Ze komt uit de Achterhoek maar kan geen woord dialect verstaan, behandelt haar planten alsof het haar kinderen zijn en zingt regelmatig - tot grote ergernis van de buren - de longen uit haar lijf onder de douche.

Smaakt naar meer

Meer van deze auteur