Lui besparen, ja graag: voor deze bespaarhacks kun je lekker op de bank blijven liggen

Body & Mind

Lui besparen, ja graag: voor deze bespaarhacks kun je lekker op de bank blijven liggen

Redactie
Door

Redactie

Gepubliceerd op

10 maart 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

tekst Sanne Roes, fotografie Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

10 maart 2023 om 13:00

Bron / Fotografie

tekst Sanne Roes, fotografie Tom ten Seldam

Het zijn dure tijden – want inflatie – dus zijn we met z'n allen hard aan het besparen. Nou ja, dat proberen we, maar 't lukt lang niet altijd. Soms heb je gewoon geen tijd (of zin) om álle supermarktfolders af te struinen op zoek naar de goedkoopste broccoli.

Gelukkig zijn er allerlei manieren waardoor je gewoon kunt besparen terwijl je lekker onder een dekentje op de bank ligt. Of onder twee dekentjes, want de thermometer heb je vast al een paar graden lager gezet. En zo niet, dan is dat alvast tip 1.

Lees ook: Klopt het dat je aan de lengte van rokken kunt zien hoe het met de economie gaat?

1. Jip Hoe irritant is het als je net hebt getankt, en je rijdt later langs een tankstation waar de benzine gewoon goedkoper blijkt te zijn. Jip to the rescue. Jip is een app die bijhoudt bij welk tankstation bij jou in de buurt je het goedkoopst kunt tanken. Hij vertelt je zelfs hoe je er moet komen. Bedankt he, Jip.

2. Vaste lasten zijn lastig Op jouw vaste lasten kun je nog meer besparen dan je denkt. Wil je minder water verbruiken? Gebruik het water dat je gebruikt bij het koken dan voor je planten. Is je huis goed geïsoleerd? Het kan altijd beter met tochtstrips en radiatorfolie. En misschien is het tijd om dat sportschool abonnement waar je nooit gebruik van maakt een keer op te zeggen?

3. Stocard Vergeet jij je klantenkaarten ook altijd, en loop je daardoor aanbiedingen mis? Download dan de app Stocard. Zij verzamelen al jouw klantenkaarten en zullen de juiste kaart op je vergrendelscherm laten zien als je in de desbetreffende winkel bent. Daarnaast spaar je ook nog 'es punten die je voor coupons kunt inwisselen. Nóg meer korting!

Lees ook: Poenpraat: 'Zonder mijn vriend zou ik elke maand blut zijn'

4. Straf! Heb je last minute je Thuisbezorgd bestelling geannuleerd omdat je eindelijk gewoon eten in je koelkast hebt liggen? Of heb je toch die sandalen niet gekocht 'want het is gewoon nog winter'? Zet dan het bedrag dat je eigenlijk had uitgegeven als 'straf' opzij op een spaarrekening. Scheelt je én een schuldgevoel, én je hebt aan het eind van de maand een mooi bedrag waarmee je juist nuttige dingen kunt kopen.

5. Scoupy Geld terugkrijgen na het boodschappen doen, kan gewoon. Via de app Scoupy krijg je op verschillende producten cashbacks van A-merken. Heb je je product uiteindelijk gratis, en daar gaan wij Nederlanders lekker op. Ook kun je je kassabon inscannen, waarmee je punten spaart voor unieke kortingen en boodschappenboxen van de app.

6. Wasmiddel Wasmiddel is echt fokking duur. Daarnaast zijn er zo veel opties en aanbiedingen dat het lastig wordt om te weten welke nou écht de goedkoopste optie is. Gelukkig is daar wasmiddelaanbieding.nl. Op deze website worden de aanbiedingen en prijzen van alle wasmiddelen vergeleken op prijs per wasbeurt, en kun je het bij jou thuis laten bezorgen.

7. One Broke Girl Het is soms lastig om erachter te komen welke aanbiedingen het wel waard zijn om te kopen, en welke niet. Zeker als er altijd een flinke stapel folders door je brievenbus valt. Gelukkig voor jou zijn er mensen die hier heel veel verstand van hebben. Volg daarom @onebrokegirl op TikTok, zij vertelt iedere week wat de beste aanbiedingen zijn. Handig, joh!

delen
Redactie

De &C-redactie bestaat uit enkel vrouwen en iedereen verzamelt wel iets. Katten, memes of dates bijvoorbeeld. Ze slurpen koffie alsof er levens vanaf hangen, verruilen het diner maar al te graag in voor een snackbox van de lokale friettent en dragen heus weleens wat anders dan pastel. Wees maar niet bang.

Meer Body & mind

Meer van deze auteur