Deze vakantiedagen in 2024 wil je alvast tactisch inboeken voordat je collega’s dat doen

Lifestyle

Deze vakantiedagen in 2024 wil je alvast tactisch inboeken voordat je collega’s dat doen

Nienke van Zutphen
Door

Nienke van Zutphen

Gepubliceerd op

5 februari 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

Gepubliceerd op

5 februari 2024 om 15:00

Bron / Fotografie

beeld Pexels

​Kom jij er ook altijd pas de dag voor Pasen achter dat het misschien slim was geweest om vrije dagen op te nemen, zodat je lekker lang vakantie hebt voor weinig? Dan is 2024 jouw jaar. Door ze op de juiste manier in te zetten kun je met twintig vakantiedagen, die je minimaal hebt bij een fulltime baan, namelijk 44 dagen vrij hebben. Wel wat minder dan vorig jaar, maar het zijn alsnog vrije dagen en daar zegt niemand nee tegen, dus kom maar door met die truc.

Je kent het wel. Wil je er aan het einde van het jaar nog even tussenuit knijpen of jezelf gewoon een paar dagen in bed begraven, zijn je vrije dagen op. Gelukkig is dat dit jaar niet aan de orde. Met de minimale twintig vakantiedagen kun je in het beste geval namelijk 44 vrije dagen voor jezelf fiksen. Natuurlijk verschilt het voor iedereen hoeveel vrije dagen je hebt en welke periode je het liefste vrij wil, dus we zetten gewoon alle handige trucs voor 2024 op een rijtje. Lees ook: Reizen, but make it cheap: 4 tips om op je Airbnb te besparen

2 t/m 5 april Rond Pasen kun je zoeken naar eieren, maar ook naar zoveel mogelijk vrije dagen. Omdat Goede Vrijdag en Pasen lekker dicht op elkaar vallen, kun je daar net zo goed nog meer vrije dagen aanplakken. Als je 2 tot en met 5 april vrij vraagt, heb je vanaf vrijdag 29 maart tot en met zondag 7 april vrij. Klinkt goed. Dat vinden je collega's vast ook. 6 t/m 8 en 10 mei Hemelvaartsdag valt altijd op een donderdag en dat betekent automatisch dat je nog maar vier dagen vrij hoeft te nemen voor een vrije week. Blok dus de andere weekdagen rondom donderdag 9 mei in je agenda. Toch lekker meegenomen.

21 t/m 24 mei Of dat genoeg vrije dagen zijn voor het voorjaar? Ben je gek. Aan eerste pinksterdag hebben we niet veel omdat het op een zondag valt, maar de tweede dag - je zag het waarschijnlijk al aankomen - valt op een maandag. Maandag 20 mei om precies te zijn. Neem 21 tot en met 24 mei vrij en jouw lente kan niet meer stuk. Lees ook: Laars, kasteel of boomhut: 7 bijzondere B&B's voor op je bucketlist

23, 24, 27, 30 en 31 december & 2 en 3 januari Een, twee, drie... Het zijn inderdaad zeven dagen die je rond de feestdagen moet blokken, maar je krijgt er wel de hoofdprijs voor terug: 16 vrije dagen. Geen vroege wekkers en werken met een kater voor jou. Je houdt zelfs nog een vakantiedag over. Heb jij effe geluk.

delen
Nienke van Zutphen

Nienke van Zutphen is geboren in 2002 (dat jaar dat de gulden de euro werd) en is tekststagiair bij &C. Ze herkent elk liedje van The Weeknd binnen 5 seconden, slaapt het liefst met haar knuffels en als ze chagrijnig is, heeft ze waarschijnlijk honger.

Meer lezen

Meer van deze auteur