Lekker hoor: als je deze dagen vrij neemt in 2023 ben je 57 dagen vrij

Entertainment

Lekker hoor: als je deze dagen vrij neemt in 2023 ben je 57 dagen vrij

Cilla Peters
Door

Cilla Peters

Gepubliceerd op

5 januari 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Gepubliceerd op

5 januari 2023 om 08:00

Bron / Fotografie

beeld Tom ten Seldam

Kom jij er ook altijd pas de dag voor Pasen achter dat het misschien slim was geweest om vrije dagen op te nemen, zodat je lekker lang vakantie hebt voor weinig? Dan is 2023 jouw jaar. Door ze op de juiste manier in te zetten kun je met twintig vakantiedagen, die je minimaal hebt bij een fulltime baan, namelijk 57 dagen vrij hebben. Daar zeggen we geen nee tegen, dus kom maar door met die truc.

Je kent het wel. Wil je er aan het einde jaar nog even tussenuit knijpen of jezelf gewoon een paar dagen in bed begraven, zijn je vrije dagen op. Gelukkig is dat dit jaar niet aan de orde. Met de minimale twintig vakantiedagen kun je in het beste geval namelijk 57 vrije dagen voor jezelf fiksen. Natuurlijk verschilt het voor iedereen hoeveel vrije dagen je hebt en welke periode je het liefste vrij wil, dus we zetten gewoon álle handige trucs voor 2023 op een rijtje.  3 t/m 6 april  Ja, deze heb je vorig jaar vast gevoeld toen al je collega's wel zo snugger waren om extra vrije dagen in te zetten rond Pasen. Blok in 2023 de maandag, dinsdag, woensdag en donderdag voor Goede Vrijdag – 7 april. Met het lange paasweekend erbij opgesteld, ben je dan in totaal tien dagen, tot en met 10 april, vrij. En dat terwijl het je maar vier vakantiedagen kost. Daar worden we vrolijk van.  28 april  Koningsdag valt in 2023 op een donderdag. Dus wie lekker de vrijdag erna ook meepakt, is vier dagen vrij voor de prijs van een.

Lees ook: Auf nach Berlin: nachttrein tussen Amsterdam en Berlijn start vanaf mei 2023

28 april en 1 t/m 4 mei Vier dagen niet gek genoeg? 5 mei is in 2023 ook een feestdag, dus als je de maandag, dinsdag, woensdag en donderdag ervoor vrij vraagt, ben je elf dagen vrij voor vijf vakantiedagen. Vinden wij een goede deal.

19 en 22 t/m 26 mei Of dat genoeg vrije dagen zijn in het voorjaar? Ben je gek. Daarom hebben we nog een truc voor je: neem tussen 19 mei, de vrijdag na Hemelvaartsdag, en 22 t/m 26 mei, de dagen voor het lange Pinksterweekend, vrij en gebruik maar zes vakantiedagen voor twaalf dagen geen werk. 27 t/m 29 december Eindelijk valt kerst weer eens gunstig. In 2023 geen dubbelingen met het weekend, maar lekker op maandag en dinsdag. Hoef jij alleen nog maar de rest van de week vrij te nemen, en je bent tien dagen vrij – 1 januari valt namelijk ook op een maandag – voor drie vakantiedagen. En dan heb je dit jaar nog een vakantiedag over ook.

delen
Cilla Peters

Cilla Peters (1996) is de enige Fries op de &C-redactie (#prayforcilla) en zelfbenoemd kattenfluisteraar. Eet mergpijpen op zeer specifieke manier (eerst de chocola, dan de onderkant, daarna de vulling en als laatste de marsepein) en is gek op zinnen tussen haakjes zetten. (Maar dat had je vast al gemerkt.)

Meer van deze auteur

Wil je ook lezen

&C's Summer Sale is begonnen

Shop items met kortingen tot 70%